2016-05-12 13:22:53• hírek • Szatmár.ro

Házkutatást tartott az ügyészség Dorel Coica otthonában

Csütörtök délelőtt a Szatmár Megyei Törvényszék mellett működő Ügyészség munkatársai házkutatást tartottak Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármesterének otthonában. A házkutatás tényét maga a polgármester is megerősítette a Szatmár.ro megkeresésére. "A vagyonbevallásommal kapcsolatban látogattak meg" - mondta.

Az ügyészség munkatársai csütörtök délelőtt tartottak házkutatást Dorel Coica szatmárnémeti otthonában. Az ügyészség sajtószóvivőjét nem sikerült elérnünk, az akciót viszont elismerte maga a polgármester is, aki sajtóközleményben ígért magyarázatot arra, hogy miért is vizsgálódtak nála az ügyészség emberei.

Coica a szatmári sajtónak azt nyilatkozta, hogy az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) megbízásából keresték fel őt az ügyészek. A "látogatás" oka, elmondása szerint a vagyonnyilatkozata volt, ugyanis ő a nyilatkozatában a polgármesteri fizetését vallotta be. A személyi száma viszont szerepelt a magánorvosi rendelői által leadott iratokban - annak ellenére, hogy ő felfüggesztette a rendelőkkel kapcsolatos aktivitását.

A polgármester azt nyilatkozta, hogy átadja az ügyészeknek az összes kért dokumentumot, legyenek azok az őt közvetlenül érintő, vagy az orvosi kabineteket érintő iratok.

Frissítve

A polgármester közleménye szerint a SCM Dr. Coica egy 2012-ben bejegyzett vállalkozás, amit a személyi számával jegyeztek be 2012-ben, amikor még a vállalkozás adminisztrátora volt. Az év júniusában, amikor polgármesterré választották, lemondott az adminisztrátori funkcióról. Idén a Szatmár Megyei Pénzügyi Igazgatóság felfigyelt rá, hogy a vállakozás esetében a polgármester személyi száma is szerepel, ezért a vállalkozás bevételeinek szerepelniük kellene a vagyonbevallásában. Emiatt a polgármester egy kiegészítést juttatott el az Országos Feddhetetlenségi Ügynökséghez, ennek nyomán került sor a vizsgálatra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: