2015-11-17 14:00:46• hírek • Szatmár.ro

Házkutatást tartott a Korrupcióellenes Ügyészség a Szatmár Megyei Tanácsnál - Frissítve

Kedden a kora reggeli órákban a Román Korrupcióellenes Ügyészség emberei jelentek meg a Szatmár Megyei Tanácsnál, hogy házkutatást tartsanak. A szatmári eset egy összehangolt  nyomozás része, Bukarestben, Ilfov és Botosani megyében is akcióba léptek a DNA munkatársai.

A DNA által kiadott hivatalos közlemény szerint november 17-én ügyészségi engedéllyel házkutatást kezdtek 16 helyszínen: Bukarestben, valamint Ilfov, Szatmár és Botosani megyékben. Két esetben közintézmények székhelyén kutakodtak, a többi esetben magánszemélyek és cégek székhelyén jártak. Az akció során a korrupcióellenes ügyészség emberei a SRI és a csendőrség támogatását is élvezték.

A közlemény szerint bővebb információkkal akkor szolgálnak majd, amikor a körülmények ezt lehetővé teszik. Annyi biztos, hogy 2010 és 2015 között elkövetett korrupciós ügyben nyomoznak.

Sajtóértesülések szerint Mircea Govor alelnök irodájában kutakodnak a DNA emberei a Tehnic Asist útépítő és -karbantartó vállalat ügyében. Ezt engedi alátámasztani a tény, hogy a cég székhelye Botosani megyében van.

Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke a Szatmár.ro kérdésére elmondta: ahogy a procedúra megköveteli, a DNA emberei kedd reggel személyesen keresték őt fel, közölve, hogy házkutatást tartanak az intézményben. Stef ki is jelölte az ügyészség alkalmazottai mellé a személyt,  aki megfigyelőként részt vesz a házkutatáson. „Nem tudom, hogy milyen ügyben kutakodtak, arról nem informáltak engem" - mondta a tanácselnök.

Frissítve

Mircea Govor az irodájában történt házkutatást követően elmondta: egy dokumentumot vittek el a DNA munkatársai. Véleménye szerint Valer Marian, egykori párttársa ügyködése - eseteg feljelentése - nyomán került az ügyészség látókörébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: