2010-04-06 15:32:19• hírek • MTI

Házkutatásokat végeztek

Házkutatásokat végeztek Bukarestben és Románia több megyéjében a hatóságok egy olyan akció keretében, amelynek során informatikai bűncselekményeket elkövető bűnszervezeteket lepleztek le.

A román hírközlő eszközök kedden reggel számoltak be arról, hogy a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni nyomozó hatóság (DIICOT) ügyészei az illetékes rendőri szervek tisztjeivel együttműködve összesen 101 házkutatást hajtottak végre a fővárosban, valamint Valcea, Teleorman, Temes, Arges, Prahova, Brassó, Constanta, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botosani és Bákó megyében olyan személyek lakásaiban, akiket informatikai bűncselekménnyel gyanúsítanak. A DIICOT központjába eddig hetven embert szállítottak be kihallgatásra, a hétfőn végrehajtott akcióban összesen 300 rendőr és 400 csendőr vett részt.

A DIICOT közlése szerint az összehangolt akciónak az a célja, hogy felgöngyölítsenek három olyan szervezett bűnözői hálózatot, amelynek tagjai informatikai úton követtek el sikkasztásokat, csalásokat, különösen elektronikus kereskedelmi honlapokon. Az Agerpres hírügynökség szerint ezzel párhuzamosan Prágában is elrendeltek tíz házkutatást ugyanezeknek a csoportoknak a leleplezésére.

A nyomozó hatóság szerint a három említett bűnszövetkezet 2006 óta több ország területén, így Spanyolországban, Olaszországban, Franciaországban, Új-Zélandon, Dániában, Svédországban, Németországban, Ausztriában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Svájcban folytatta illegális tevékenységét. Állítólag az interneten keresztül hamis árveréseket rendeztek, olyan - látszólag amerikai eredetű - internetes oldalakat hoztak létre, amelyek fiktív módon különféle árukat kínáltak eladásra. Eddig több mint 800 károsultja van e bűncselekményeknek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: