2018-07-11 11:12:48• hírek • Bede Emőke

Házkutatások a megyében: pénzért adták a jogsit

Hat megyében szerveztek szerdán összehangolt házkutatást a Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA) munkatársai a rendőrség embereivel közösen, az ok: a vezetői engedély megszerzése érdekében felajánlott csúszópénz elfogadása, illetve adócsalás.

A nyolcvannál is több házkutatást a Maros Megyei Törvényszék rendelte el egy jelenleg is zajló bűnügyi nyomozás miatt.  Az akció egy Maros megyei közintézmény és különféle helyi cégek székhelyei mellett több, más megyéből származó magányszemélyt is érintett. A Korrupcióellenes Igazgatóság által folytatott bűnügyi nyomozás során ugyanis előtérbe bekerült több Szeben, Brassó, Hunyad, Bihar és Szatmár megyei személy is. Míg egyesek közalkalmazottként keveredtek bele az ügybe, másoknak ehhez hivatali beosztás sem kellett.
 

A vádak szerint az érintett, korrupcióval és adócsalással vádolt személyek csúszópénzt fogadtak el annak érdekében, hogy a vezetői engedélyre áhítozó egyének sikeresen átléphessék a legnagyobb akadályt, a gyakorlati vizsgát. Hogy milyen eredménnyel járt a 82 házkutatás, azt vélhetően a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: