2014-11-13 16:45:50• hírek • Kocsis Zoltán

Román-francia bűnszervezet miatt volt házkutatás Szatmáron is

Összesen huszonnégy házkutatást tartott és tíz személyt vett őrizetbe november 12-én, szerdán a Román Rendőrség és a Francia Csendőrség. A román-francia bűnszervezet Szatmár megyében is aktív volt.

A rendőrség tájékoztatása szerint Romániában tizenhat házkutatást tartottak Galac, Bákó, Arad és Szatmár megyékben - értesüléseink szerint Szatmárudvariban. A bűnszervezet székhelye a Galac megyei Tecuci városában volt. A román rendőrök és a francia csendőrök összesen tizenhárom személyt hallgattak ki és tízet vettek őrizetbe: hetet Franciaországban, hármat pedig Romániában. Ezen kívül a francia csendőrség több személy ellen európai érvényű elfogatóparancsot adott ki.

A hatóságok szerint a bűnszervezet elektronikai eszközöket árusító üzletekbe törtek be és teherautókat törtek fel. Az így szerzett eszközöket Romániában értékesítették. Az üzletekbe úgy hatoltak be, hogy elmozdították az épületek szendvicspanelből készült falait. Így ha meg is szólalt a riasztó, a biztonsági személyzet semmilyen gyanúsat nem látott a bejáratokra irányított kamerák felvételein.

A bűnüldöző szervek szerint a banda közel 350.000 eurónyi kárt okozott tevékenysége során. A rendőrség és a csendőrség folytatja a nyomozást annak reményében, hogy felderítse a szervezet teljes bűnlajstromát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: