2006-10-27 18:52:29• hírek • Szatmar.ro

Házimozi a Sony-tól

 A Sony házimozi rendszereinek új zászlóshajója: az Esprit DAV-LF1H modell.
A vásárlók körében egyre gyakoribb, hogy “házimozirendszerrel” egészítik ki a síkképernyős televíziójuk nyújtotta élményt. Ha azonban valaki a Bravia LCD televíziót választja, akkor ahhoz méltó házimozirendszer szükséges - véli a Sony, mely most  az Esprit DAV-LF1H modellel tör a piacra.
 
Az Esprit sorozat modelljeit technológiai és esztétikai harmónia jellemzi. Kizárólag a valóban lényeges elemekre összpontosít: elegáns formatervezés, könnyű kezelhetőség és megdöbbentő élmény. Minden apró részletét úgy alkották meg, hogy harmonizáljon az Ön környzetével és életvitelével.

 Az egyedi TAV-L1 házimozi rendszerhez hasonlóan, az új DAV-LF1H modellt is a Sony londoni tervezőközpontjában tervezték, és Tokyóban gyártották. Azoknak készült, akik ki akarják élvezni a házimozirendszerek nyújtotta élményt, anélkül, hogy hangsugárzókkal kellene telezsúfolniuk a lakást, vagy órákig kellene a telepítéssel illetve a beállításokkal bajlódniuk.

Az Esprit sorozat filozófiája a „tökéletes hangzásban” rejlik. Az új modell mindenben megfelel ennek a követelménynek, köszönhetően a kecses, falra szerelhető főegységnek - amely magában foglalja a felkonvertáló DVD- és a vezérlőegységet -, valamint az elegánsan karcsú, szemet gyönyörködtető hangsugárzóknak, melyek még a legtágasabb nappali szobába is lenyűgöző hangélményt varázsolnak. Akár DVD filmet nézünk, akár SA-CD-ről hallgatunk zenét, a DAV-LF1H bármelyik Sony Bravia televízióval felejthetetlen élményt nyújt.
 
A DAV-LF1H elegánsan választja szét a különböző funkciókatAz új DAV-LF1H modellt úgy tervezték, hogy elérje, sőt meghaladja a hagyományos házimozirendszerek teljesítményét. A Sony mérnökei egyesítették a DVD, SA-CD, AV rádióerősítők és a hangsugárzók kivitelezése terén szerzett páratlan tapasztalatukat, hogy a DAV-LF1H eleganciája megalkuvások nélküli hang, illetve képi élményt nyújtson.

S-Master digitális erősítő

A modell lelke nem más, mint a Sony egyedülálló 32-bit S-Master digitális erősítője, amely kizárólg a legértékesebb házimozirendszerekbe kerül beépítésre, mint például a verhetetlen STR-DA7100ES. Mind az öt hangsugárzó 100 W, míg a mélysugárzó 280 W teljesítményre képes, amellyel a DAV-LF1H minden igényt képes kielégíteni, miközben olyan hangminőséget produkál, amelyet korábban csak a különálló elemekből épülő audio rendszerektől várhattunk el.

Digitális automatikus hangbeállítás (kalibráció)

Sokak számára bosszantó és időigényes feladat lehet a házimozirendszerek erősítőjének beállítása a hangsugárzók elhelyezkedése és mérete alapján. Ahhoz, hogy a tökéletes hangzást elérjük, minden hangsugárzót ideális helyre kell elhelyezünk, de természetesen figyelembe kell venni az adott helyiség adottságait, és ezért gyakran kompromisszumra kényszerülünk. Ezzel a Sony mérnökei is tisztában vannak, ezért megalkották a DCAC rendszert, amely most már nem csak a csúcsminőségű AV-rádióerősítők sajátja, hanem a DAV-LF1H modellbe is beépítésre került. A rendszer elemeként egy mérő és kalibráló szoftvert telepítettek a főegységre, amely egy sztereó mikrofon segítségével dolgozik. Elég egyetlen gombnyomás, és a rendszer 30 másodpercen belül elvégzi a szükséges beállításokat; gyors, pontos és rugalmas, amely még a leglehetetlenebb hangsugárzó beállításokkal is megbirkózik.

S-DIAT vezeték nélküli hátsó hangsugárzók

A vezetékek igen sok gondot okozhatnak egy házimozirendszer hangsugárzóinak elhelyezésekor, nem is beszélve arról, ha központi helyen, szem előtt futnak.
 
A Sony ezért a DAV-LF1H modellbe beépítette az S-DIAT (Sony’s Digital Infrared Audio Transmission) rendszert. A DIAT vezeték nélkül, infravörös jelátadó rendszeren keresztül továbbítja az audio jelet a hátsó hangfalakhoz. Az infravörös technológia mentes az egyéb vezeték nélküli megoldásokra jellemző interferencia problémáktól, amit olyan hétköznapi eszközök is okozhatnak, mint a mobiltelefon, a mikrohullámú sütő vagy az egyéb vezeték nélküli adatátviteli rendszerek. A jelátvitel megbizhatóságát egy megelőző hibakorrekciós rendszer biztosítja.

Lapos hangsugárzók tökéletes hangminőséggel

A négy fő hangsugárzó – jobb és bal oldali elülső és hátsó – állítható magasságú lábakon áll, hogy a hangzást bármilyen szobában megfelelően be lehessen állítani. Szükség esetén levehetők a lábakról, és falra szerelhetők. A központi hangsugárzóhoz hasonlóan Nano-fine jeladóval látták el őket, amely 50 kHz frekvenciát is lehetővé tesz. Ennek köszönhetően alkalmasak az igen kifinomult SA-CD lejátszásra, és tökéletesen visszaadják bármely film légkörét és hangulatát. A hangsugárzókat a Sony kompakt Digital Direct Twin Drive mélysugárzója egészíti ki, amely természetesen ugyanolyan erősítéssel rendelkezik, és nem csupán hangélményt nyújt, de átvezet bennünket a filmek világába.

HDMI kimenet felkonvertálással

Nem csak a tökéletes hangzás fontos, hanem a tökéletes képminőség is. A főegység felkonvertáló videó kimenete szinte HD minőségre emeli a hagyományos DVD minőséget, olyan filmélményt biztosítva, amelyben korábban nem lehetett részünk. Különösen akkor, ha a Sony legújabb HD-ready Bravia televízióját csatlakoztatjuk a rendszerhez!

Hordozható audio erősítő

A legújabb Sony vevőkhöz hasonlóan a DAV-LF1H is rendelkezik hordozható audio erősítővel. A csatlakoztatott eszközökön keresztül nem csupán tömörített MP3 zenefájlok játszhatók le, de DiVx formátumok is, vagy akár JPEG képek is levetíthetők.
 
Rugalmasság

A főegység csatlakozási lehetőségei: video és audio bemenet, két koax és egy optikai digitális audio bemenet külső egységek csatlakoztatására, valamint video, RGB (Scart) kimenet. Az alapfelszereltséghez tartozik egy 30 programhelyes FM RDS/AM tuner, amely az előre programozott távvezérlővel is működtethető.
 
Forrás: Sony

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: