2007-04-23 19:57:16• hírek • István Löchli

Kultúra az Ifinapokon

 Számos kulturális programok között válogathatnak az idei Ifjúsági Napokon résztvevők.

 A Szatmári Magyar Diákszövetség és a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés által szervezett ifinapokon idén is számos kulturális programok között válogathatnak a rendezvényen részvevő fiatalok.

Az irodalom kedvelőinek április 27-én "Rendhagyó irodalomórára" kerül sor a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében. A magyarországi irodalmi csoport XIX. – XX. századi magyar költők megzenésített verseit adják elő. A fellépők (Kiss Barna, zongora, ének, Kisfalusi Lehel, próza, Heigl László, billentyűs hangszerek), már a Bordély Francois irodalmi csoport tagjaiként szerepeltek Szatmárnémetiben, és előadásukkal osztatlan sikert arattak. A Kölcseyben pénteken 11 órától, míg a Hám Jánosban 14 órától kezdődik a műsor. Mindazok, akik nem a két iskola diákjai, szombaton, az Art Caffé kávéházban 17 és 20 órai kezdettel tekinthetik meg a műsort, melyre szintén ingyenes a belépés, helyet foglalni pedig a kávézóban lehet.

További kulturális programként április 29-én, vasárnap, a rendezvény zárónapján Vidnyánszky Attila: Liberté 56 című filmjét mutatják be 16 és 19 órai kezdettel az Északi Színházban. A film a forradalom eseményeit mutatja be. A 2006-ban készült, 110 perces alkotás elsősorban az 1956-os forradalom tizenkét napját fogja át, kerettörténetével együtt azonban egy három évtizedes cselekmény eseményeit követi.

Az Északi Színházban zajló vetítésekre ingyenes meghívók az jegypénztárnál igényelhetőek. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: