2012-10-09 16:38:01• hírek • Póti Orsolya

Hazatért a világkupáról a szatmári kajakos

Molnár Rajmond Milán az Ohana Mana Világkupán
Molnár Rajmond Milán az Ohana Mana Világkupán

Rengeteg tapasztalattal és nem mindennapi élményekkel tért haza az a szatmári kajakos, aki benevezett a szeptember 27-28. között zajló szardíniai Ohana Mana Kupára. Molnár Rajmond Milán első alkalommal vett részt ilyen jellegű óceáni surfski versenyen.

A Szardínia szigetén zajló nyílt vizes erőpróba már az Oceanpaddler World sorozat része volt, egy ICF Ocean Racing World Cup, tehát az elmúlt évek alatt az esemény egy igazi világkupa versennyé nőtte ki magát. A hosszú távú verseny idén 22 kilométer volt, melyet végig hátszélben kellett teljesíteniük a résztvevőknek. 

Molnár Rajmond Milán, a Vointa Arad leigazolt sportolója és a szatmári Nomad Kayak Klub vezetője is részt vett a világkupán, mely véleménye szerint egy igen nehéz verseny volt. A Magyarországról induló csapat tagjai, mint síkvízi kajakosok bár számítottak az erős mezőnyre, mégis meglepték őket az 5-6 méteres hullámok.

A világkupára 130 versenyző nevezett be, melyből mintegy nyolcvanan fejezték be a versenyt. Molnár Rajmond az 52-ik helyen végzett, ami nem számít rossz eredménynek, ha azt vesszük, hogy a szatmári kajakos első alkalommal vett részt ilyen jellegű túrán és problémák is adódtak a versenyre való felkészülés során.

"Bár gyengén szerepeltünk, de elégedett vagyok a helyezéssel, ugyanis rengeteget tanultam ebből a versenyből és sok tapasztalatot szereztem. A szombati próbát megnehezítette az, hogy a felkészülés alatt összetört a hajóm és más kajakkal kellett vízre szállnom, valamint a szervezés is erősen hiányos volt. De mindezen túltett a versenyzők profizmusa és a fantasztikus élmény, amelyben részem lehetett" - mondta el a Szatmár.ro-nak a sportoló.

Az Ohana Mana Cup keretében a szombati 22 kilométeres táv után szeptember 28-án, vasárnap is szervezetek egy 12 kilométeres távú körversenyt, amelyen a magyarországi kajakossal, Schmuck Ádámmal evezett Molnár. Ebben a kategóriában ők voltak a leggyorsabbak.

A szatmári versenyző ezúton is megköszöni mindazok segítségét, akik támogatták abban, hogy eljusson a világkupára.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: