2010-01-05 11:23:22• hírek • Szatmar.ro

Hazatért a Benficától az erdélyi védő

Sepsi a Benfica mezében
Sepsi a Benfica mezében

Sepsi a Temesvárhoz, Zicu a Krasznodarhoz szerződött.

Nem kísérte siker Sepsi László második külföldi kalandját sem , így a Marosludason született védő elhagyta a portugál Benficát és a Temesvárban folytatja pályafutását. A bánsági egyesület 1,2 millió eurót fizetett az egyszeres válogatott játékosért, aki öt évre kötelezte el magát.

Az 1986-ban született, egyszeres válogatott jobb oldali védő a Medgyesben tűnt fel, majd Bölöni László hívására a francia Renneshez került. Ott azonban alig játszott, ezért hazatért és a Beszterce csapatához szerződött. Itt ugyanaz a Ion Ovidiu Sabau volt a trénere, aki Medgyesen felfedezte és aki Temesváron is ragaszkodott a szerződtetéséhez. Az erdélyi gárdában ismét remekelt, így 2008 elején a Benfica 2,5 millió eurót sem sajnált érte. Azonban sem a portugál sztárcsapatnál, sem a spanyol Racing Santandernél nem tudta beverekedni magát a kezdőbe. Utóbbi gárdában tavaly 19 bajnokin lépett pályára, idén viszont csak ötször, pedig a negyedik fordulóig alapember volt.

Szintén túl van már egy kölcsönadásoktól tarkított külföldi szereplésen Ianis Zicu, aki ezúttal második ilyen kalandjába vág bele és Kubany Krasznodarhoz szerződött. A Dan Petrescu edzette orosz gárda fél millió eurót fizetett a 26 éves, ötszörös válogatott középpályásért a Dinamónak.

Zicu a Konstancai Farulban tűnt fel, majd a Dinamóhoz került, ahonnan előbb ismét a tengerparti csapathoz került kölcsönben, majd az olasz Interhez, akik 2,5 millió eurót fizettek érte. Itt nem tudott a kezdőbe kerülni, így előbb a szintén olasz Parmának, majd a Rapidnak és a Dinamónak adták kölcsön, akik aztán visszaszerezték teljes játékjogát. Most két és fél éves szerződést kötött az orosz élvonaltól néhány héttel ezelőtt búcsúzott Kubannyal.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: