2007-11-01 23:13:57• hírek • Szatmar.ro

Házasság: mókuskerék vagy izgalmas utazás?

csld2k A kommunikáció a legfontosabb összetartóerő egy kapcsolatban.
 
csld Már a 70-es években tanulmányozni kezdték a házasság jó és rossz oldalait. Elsősorban azokat a tényezőket vették figyelembe, amelyek egy kapcsolat sikeréhez vagy sikertelenségéhez járulnak hozzá.

Az említett tényezők visszavezethetők a történelmi időkre, egészen a nők emancipációjának időszakára, amikor a nőknek szükségük volt a férfire, hogy az megvédje őket, hogy a család tartóoszlopa legyen, egyszóval aki gondoskodjon róla és a családról. Hasonlóképp manapság is sok esetben a nők azért lépnek házasságra, hogy a család gondjait rábízzák partnerükre.

A férfiak szemszögéből ez kissé másképp néz ki. A férfiak többsége úgy ítéli meg, hogy a házasság egyenlő a szabadság elvesztésével és óriási felelősséggel jár. Ebből kifolyólag számos esetben a férfiak inkább elkerülik a házassággal kapcsolatos gondolatokat, remélve, hogy azok idővel maguktól eltűnnek. A probléma sajnos nem tűnik el és meg sem oldódik. A legtöbb esetben ez a hozzáállás veszekedések sorozatához vezet, hisz a nő képtelen felfogni, hogy a férfi miért nem tud lemondani azokról az átmulatott éjszakákról a barátaival.

Minden a kommunikáción múlik

csld2A kommunikáció a legfontosabb összetartóerő egy kapcsolatban. Ha nem osztjuk meg vívódásainkat partnerünkkel, az bizalmatlansághoz, végső esetben pedig szakításhoz vezethet. Másrészt vannak olyan nők akik ugyancsak viszolyognak a házasság gondolatától, mivel úgy vélik a házasság véget vet karrierjüknek és magánéletüknek. A legtöbb embert megfélemlíti az a gondolat, hogy a házasság rutinossá teszi a szerelmet. De ha nem hagyjuk, hogy a rutin urrá legyen életünkön, akkor a kapcsolat jól fog működni. Ezért mindezen félelmeinket meg kell osztanunk párunkkal, tehát a kulcsszó a KOMMUNIKÁCIÓ.

Tisztázzuk az alapelveket

Ahhoz, hogy egy házasság jól működjön fontos, hogy mindkét fél közös tervekkel, ideálokkal és gondolatokkal rendelkezzen. Ha ezen dolgok hiányoznak, akkor még a legjobb kommunikáció sem mentheti meg házasságunkat. Társunknak mindenképp tudnia kell melyek a szándékaink a kapcsolatot illetően. Ezért sok esetben jobb letisztázni, hogy valójában rövid- vagy hosszútávú kapcsolatra vágyunk? Így egész egyszerűn, ha a házasság nem szerepel terveinkben, akkor a legjobb, ha ezt közöljük parnerünkkel, hogy meggyőződhessen arról: nem ő a hibás amiért nem jön létre a házasság.

A jó házasság titka

Íme néhány jótanács ami tartóssá teheti házasságodat:

  • kérj időben segítséget. A párok nagyrésze átlagban hat évet vár, míg elhatározza, hogy segítséget kér házastársi problémáik megoldásában. Ez azt jelenti, hogy számos pár hosszú ideig boldogtalanul éli mindennapjait.
  • fejezd ki érzéseidet. Bizonyított tény, hogy azok az egyének akik kifejezik haragjukat vagy sértődöttségüket sokkal boldogabbak és kapcsolatuk kiegyensúlyozottabb.
  • vigyázz a kezdetre. Az a mód, ahogyan elkezdjük beszélgetéseinket, számos esetben hatalmas vitához vezethet,csld3 mindössze azért, mert nem a megfelelő hangnemet alkalmazzuk, illetve beszélgetés helyett sértő megjegyzéseket teszünk.
  • köss kompromisszumokat. Egy férfi esetében sokkal fontosabb, hogy tudja mikor kell kompromisszumot kötnie. A szakértők szerint egy nő készen áll, hogy elfogadja párja befolyásolását, tehát egy igazi partnernek be kell látnia mikor szükséges számára megtennie ugyanezt. Egy házasság sokkal tartósabb lesz, ha a férj elfogadja felesége befolyásolását.
  • tedd magasra a mércét. A házasságot követően legyenek nagyok az elvárásaid párod viselkedését illetően. A legsikeresebb kapcsolatok azok, amelyekben a felek nem engedik meg egymásnak a sértő viselkedést. Minél inkább elutasítod partnered helytelen viselkedését, annál boldogabb házasság elébe nézel.
  • tanuld meg helyrehozni a dolgokat és érvelj. Egy sikeres házasságban a felek tudják hogyan használjanak érveket és oldják a feszült helyzeteket. Ahhoz, hogy neked is sikerüljön, használd a humorérzékedet. Ne merülj bele a részletekbe, ha az ügy nem bír nagy fontossággal. Tartsd szemelőtt a közös érdekeket és vonulj vissza, hisz számos esetben engedned kell, ahhoz, hogy győzhess. Végső esteben, ha a hangulat túl forróvá válik, tartsatok egy 20 perces szünetet és tárgyaljátok újra nyugodt fejjel.

A házasságban nincsenek aranyszabályok, de ha megpróbálod a pohár teli oldalát szemlélni számos felesleges zűrtől megkímélheted magad. A boldog házasság titka, hogy készen álljunk kapcsolatunkat állandóan újraértelmezni és a megváltozott körülményekhez igazítani.

 

Kapcsolódó weboldalak:

http://hazassag.lap.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: