2019-01-24 06:51:40• hírek • közlemény

Házasság hete és családok ünnepe

Előadással, fórumbeszélgetésekkel, közös filmnézéssel, sok szórakozási lehetőséggel várja résztvevőit idén is a Házasság hete a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében.

A Billings-módszerről szóló nagykárolyi előadással veszi kezdetét január 27-én, vasárnap a Házasság hete programsorozat a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében. A Szent László közösségi házban délután négy órától várják azokat a házaspárokat, akik a természetes családtervezési módszerről többet szeretnének megtudni. A szervezők - a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Család-munkacsoportja, a mezőfényi római katolikus plébánia, a magyarországi Billings Központ - arra kérik az érdeklődőket, előzetesen jelentkezzenek Czier István mezőfényi plébánosnál, a 0765 210 538-as telefonszámon. A részvétel amúgy ingyenes, és biztosítják a gyermek-felügyeletet is.


Következő programpontként, február 5-én, kedden este hét órától filmvetítésre és annak kapcsán vezetett beszélgetésre hívják a házasokat Szatmárnémetibe, a Székesegyház plébánia udvarán található Szent István-terembe. A családok, családcsoportok ünnepét 9-én, szombaton rendezik Szatmárnémeti egyik legimpozánsabb rendezvénytermében, 15 és 22 órák között. Ennek fórumbeszélgetés, közös ima, de vetélkedő és táncos mulatság is része. Itt hirdetnek eredményt az alkotói pályázatokban is, melyek korábban indulnak és szintén kapcsolódnak a Házasság hetéhez. A 10-i és 17-i szentmisékben, istentiszteleteken is megünneplik a kerek évfordulós házasokat, a plébániákon, gyülekezetekben imádkoznak, szentségimádást tartanak a házasokért, amint azt az elmúlt években is tették.


A Házasság hete záró előadását idén Nagybányán tartják, ahol a Szentháromság templomban délután öttől Dr. Csókay András idegsebész és felesége, Altay Daniella mesélnek házas életük megélt történéseiről.


A rendezvénysorozat bármely programpontjába be lehet kapcsolódni, bővebb felvilágosítást rendezvényekről a 0740 115 464-es telefonszámon lehet kérni. Szeretettel várják az érdeklődőket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: