2019-02-21 11:13:55• hírek • Közlemény

Házasság hete Sárközújlakon február 10-17. között

A Házasság hetében, február 10-17 között, négy alkalommal szólt igei tanitás a Sárközújlaki Református Egyházközség tagjaihoz. – tájékoztatta lapunkat Nagy Erika sárközújlaki lelkipásztornő, a Szatmári Református Egyházmegye misszió előadója és nőszövetségi elnöke.

Vasárnap, február 10-én Ananiás és Safira története volt a negatív példa, mely arra tanította a keresztyén házaspárokat, hogy Isten közelében élve a nagyravágyás kísértése tehet tönkre mindent. Nem mindegy, miben értenek egyet a házaspárok és milyen példát mutatnak. Önmagunkat, embereket becsaphatunk, de Istent nem. Kedden, február 12-én délután 3 órától a nőszövetség tagjai, házastársak és özvegyek erősödtek lélekben az Istenünk által nekünk ajándékozott kincsben, különböző történeteket, verseket hallgatva.

 

Csütörtökön, Valentin Napján, délután 6 órától Nt. Bogya Kis Ferenc és Mária, Szatmár-Szamos-negyedi lelkészházaspár volt vendége a gyülekezetnek. Szószéki igehirdetési szolgálatot Nt. Bogya Kis Ferenc végzett Efézusiakhoz írt levél 5 része alapján. A házasság Isten ajándéka – mondta, Isten legszebb kincse. Akik házasságra készülnek, azok vegyék nagyon komolyan. Aki benne él, naponta adjon érte hálát. Aki özvegy, mondjon köszönetet, azokért az évekért, amit együtt töltöttek. Isten ajándékot adott, hogy egész életünkre örömet szerezzen. Vigyázzunk az Ő ajándékára, arra, akit Isten mellénk rendelt egyenrangú félként.

 

Nt. Bogya Kis Mária egyházkerületi nőszövetségi elnök tartott előadást férje igehirdetése után a mindenkori Ádámoknak és Éváknak, pásztorál-pszichológiai gondolatokat megosztva. Vasárnap a délelőtti Istentiszteleten a gyülekezet lelkipásztorának, Nagy Erikának az igehirdetése zárta a hét témáját az Énekek Éneke 8,6 alapján: “Tégy engem mintegy pecsétet a Te szívedre, mintegy pecsétet a Te karodra, mert erősebb a szeretet, mint a halál, kemény, mint a sir a buzgó szerelem, lángjai a tűznek lángjai, az Úrnak lángjai.”

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: