2017-07-27 07:50:32• hírek • Szatmar.ro

Házasok, családok együtt

Nyírbátorra mentek idén a házascsoport-vezetők, hogy július 21. és 23-a között együtt töltsenek egy pihentető és tartalmas hétvégét.

A közösségépítés volt a célja annak a hétvégének, amelyet július 21. és 23-a között Nyírbátorban töltöttek az egyházmegyei házascsoport-vezetők. Ők azok a házaspárok, akik a Püspökség világiak irodájával együttműködve segítik a házas-pasztoráció megvalósulását. Kapcsolatot tartanak más házasokkal, családokkal, közös programokat szerveznek, egymást erősítik a hit megélésében. A nyári kirándulásukra évről évre magukkal viszik gyermekeiket is, így ez a családoknak is fontos és szép együttléte tud lenni.

Az ötvennégy, Szatmárnémetiből, Nagybányáról, Nagykárolyból, Mezőfényről és Kálmándról érkezett résztvevő a strandolás mellett változatos programokon kapcsolódott ki, de minden nap voltak közös imák, beszélgetések, vasárnap pedig Czier István mezőfényi plébános mutatott be körükben szentmisét. Ahogy a szervező, Lepedus István családpasztorációs referens kiemelte, fontosak az ilyen jellegű, tehát rekreációt segítő programok, hiszen a közösség kötelékei megerősödnek, valamint a közösség egésze új erőt meríthet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: