2020-03-23 17:09:01• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Hazaküldik a kórházakból azokat a betegeket, akik nem szorulnak sürgősségi ellátásra

Tizennégy nappal elhalasztanak minden olyan sebészeti beavatkozást és kórházi kezelést vagy kivizsgálást, amely nem sürgősségi jellegű. A rendelkezés keddtől érvényes, és az a célja, hogy megfékezzék a SARS-CoV-2 vírus (új koronavírus) terjedését az egészségügyi intézményekben.

A Marcel Vela belügyminiszter által jóváhagyott intézkedés azt is magában foglalja, hogy 14 napra felfüggesztik a beütemezett orvosi vizsgálatokat is az állami és magánkórházak járóbeteg-kezelő részlegein.

A rendelet megjelenésétől számított 48 órán belül hazaengedik a kórházakból azokat a betegeket, akik nem szorulnak feltétlenül kórházi ellátásra.

A kórházvezetőségek önállóan dönthetnek a munkabeosztás átszervezéséről és az ügyeletekről. Az átszervezés nem érinti az alkalmazottak fizetését - tájékoztat a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A Szatmár.ro megkeresésére Adrian Marc, a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere elmondta Szatmár Megyei Kórház is aláveti magát a felsőbb utasításoknak, viszont amikor kérdeztük, nem tudta megválaszolni, pontosan hány pácienst is fog érinteni ez az intézkedés.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: