2016-12-09 18:57:02• hírek • Szatmár.ro

Hazai pályán fogadja az Olimpia a Mioveni-t

Pataki Csaba találkozott a csapat tagjaival - egy héten belül rendbe teszik a csapat anyagi ügyeit.

Izgamas mérkőzésre számíthatunk szombaton, a második ligás labdarúgóbajnokság visszavágó-körének második fordulójában. A Szatmárnémeti Olimpia szombaton 11 órai kezdettel a CS Mioveni-t fogadja. A két csapat a tabellán nagyon közel áll egymáshoz: a szatmári alakulat az összecsapást az ötödik, a Mioveni pedig a hatodik helyről várja.

Az Olimpia öltözőjében nem túl jó a hangulat, főleg a fizetés-elmaradások és a klub anyagi helyzetével kapcsolatos bizonytalanságok miatt. A csapat ügye a Szatmár Megyei Tanács pénteki ülésén is szóba került.

Pataki Csaba megyei tanácselnöktől megtudtuk: péntek délelőtt személyesen találkozott a csapat vezetőivel és a játékosokkal. Megígérte, hogy egy héten belül rendezni fogják a játékosok felé az adósságot, egyenesbe hozzák a csapat pénzügyeit. A megyei tanácsnál egy ideje keresik a lehetőséget, hogy hogyan lehet optimális és legális módon újabb támogatást adni a csapatnak, amely meglehetősen jól szerepel a bajnokságban.

Pataki azonban kijelentette: a jelenlegi adósságok rendezésén dolgoznak, az elmúlt években felhalmozottakkal most nem foglalkoznak. "Jövő pénteken lesz egy újabb rendkívüli tanácsülés, amelyen megoldódnak a csapat gondjai" mondta a megyei tanács elnöke. Ezen, a tervek szerint 500 ezer lejjel pótolják ki a költésgvetést. Felhívta a figyelmet arra is, hogy megváltozott a második ligás bajnokság: régebben két csoportban játszottak a csapatok, most viszont csak egyben. Így jelentősen megnőttek az utaztatási költségek.

A tanácselnök beszélt arról az áldatan állapotról is, ami a csapat átvételekor uralkodott. Egy milió lejes hiány volt felhalmozva, úgy, hogy az éves költségvetést is szinte teljes egészében elköltötték. "Megértem a játékosokat, hiszen közeleg a karácsony, nekik is pénzre van szükségük. De kis türelmet kértem tőlük, mert egy héten belül megoldjuk a jelenlegi gondokat" - mondta Pataki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: