2012-08-07 23:00:09• hírek • MTI

Hazai pályán adta ki kezéből az előnyt a Debrecen

A Debreceni VSC kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójában, mivel az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően kedden a nyíregyházi visszavágón 2-0-ra kikapott a fehérorosz BATE Boriszov együttesétől.

A párharc elbukása azt jelenti, hogy a Debrecen az Európa Liga utolsó selejtezőkörébe kerül át. Az ottani ellenfél a pénteki, nyoni sorsoláson derül ki.

Sokkal agresszívebben kezdett a vendéggárda. A fehérorosz bajnok sorra vezette támadásait, amelyek rendre veszélyt jelentettek. A 25. percben egy gyors támadás végén Verpecz mellett lőtt a hálóba a kiváló ütemben kilépő Mozolevszkij.

A szünetben Kondás Elemér Sidibét küldte be, de a hátrányban lévő debreceni csapat támadójátéka a gólerős csatártól sem javult. Az újabb fehérorosz találat megpecsételte a DVSC sorsát. A hajdúságiaknál senki nem volt, aki a hátára vette volna a csapatot és fazont szabott volna a játéknak. A vendégek érettebb futballal jutottak tovább, az ezúttal tudása alatt teljesítő magyar aranyérmessel szemben, amely Nikolov fegyelmezetlenségét követően, több mint harminc percet emberhátrányban játszott.

Az est másik selejtezőjén a Dinamo Kijev Ideye Brown utolsó percben szerzett góljával 1-0-ra nyert Rotterdamban a Feyenoord ellen. Mivel  az ukránok az első meccsen is nyertek 2-1 arányban, továbbjutottak, míg a hollandok az Európa Ligában folytatják.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó: 
Debreceni VSC-BATE Boriszov  0-2 
gólszerzők:
Mozolevszkíj (25.), Volodko (59.)
kiállítva: Nikolov (57.)
Debreceni VSC: Verpecz - Nikolov, Simac (Máté P., 84.), Mészáros, Korhut - Nagy Z. (Sidibe, a szünetben), Ramos, Szakály, Bódi, Yannick (Rezes, 65.) - Coulibaly
BATE Boriszov: Gorbunov - Poljakov, Radkov, Simics, Bordacsev - Volodko (Rudik, 84.), Olehnovics, Baha (Jurevics, a szünetben), Hleb, Mozolevszkij - Rogyionov (Pavlov, 64.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: