2009-03-26 18:47:09• hírek • Ferenczi Noémi

Kevés pénz jut a színháznak

A pénteki tanácsülésen kerül tárgyalóasztalra a Megyei Tanács idei költségvetése, mely tartlamazza az Északi Színház számára kiutalandó összeget is, ami pontosan április végéig elegendő a kiadások fedezésére.

Stier Péter, a színház gazdasági igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, összesen másfél millió lejt akar a Megyei Tanács kiutalni a színház számára, ami pontosan ugyanannyi, mint amennyivel tavaly is biztosították az intézmény működését. Ezzel nem lenne olyan nagy baj, viszont ahogyan arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat, Szatmárnémeti önkormányzata  - amely tavaly a működéshez szükséges összeg felével támogatta a színházat  - idén egyetlen lejt sem különített el az intézmény számára. Ez azt jelenti, hogy most a tavalyi évben működtetésre szánt összegnek pontosan a felével kell kevesebbel számolniuk.

 

Az önkormányzat az idei év gazdasági mutatói miatt nem tudja felajánlani ugyanazt a támogatást mint tavaly, azonban a későbbiekben mégis számítunk valamennyi hozzájárulásra. Jó volna, ha legalább a tavalyi összeg 70%-át tudnák biztosítani - magyarázta Stier.

A tavalyi évben a helyi és megyei önkormányzatok által kiutalt pénzből illetve a saját bevételekből fedezték a színházi kiadásokat, valamint szponzorok felajánlásaiból. Stier szerint, az, hogy a mecénások által felajánlott összegeket befolyásolja-e a gazdasági válság, csak ősszel fog kiderülni, a következő évad megkezdésekor, ugyanis ekkor van a felajánlások időszakat.

A Megyei Tanács által megítélt összegből pontosan április végéig tudják fedezni az intézmény költségeit.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: