2009-05-07 16:06:47• hírek • Ferenczi Noémi

Hazai és külföldi társulatok a színpadon

A Szatmárnémeti Északi Színház idén is megrendezi a Sorompók nélkül elnevezésű színházi fesztivált, amely május 22-től 31-ig tart. A fesztiválon hazai és külföldi előadókat láthat viszont a szatmári közönség.

Az idei rendezvény nem csak színházi fesztivál, hanem ünnep is, hiszen a román társulat fennállásának negyvenedik, a magyar társulat pedig ötvenötödik évfordulóját ünnepli.

Az idei fesztivál programját Andrei Mihalache, a román társulat igazgatója és Stier Péter, a színház gazdasági igazgatója  sajtótájékoztatón ismertette. „Nagyon nehezen sikerült megszerezni a támogatást a fesztivál megrendezéséhez. Ez úton is szeretnénk megköszönni a helyi tanács hozzájárulását, hiszen 150 ezer lejt utalt ki erre a célra"- hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az idén számos hazai és külföldi meghívottat láthat viszont az Északi Színház színpadán a közönség. A helyi román és a magyar társulat előadásai mellett fellép majd a marosvásárhelyi Ariel, a nagybányai városi, a bukaresti „Kiscsoport" és a Caragiale színházak társulatai - csakhogy néhányat említsünk a vendégszereplő társulatok közül, akik mellett majd külföldi vendégek is színpadra lépnek. A Kárpátaljai Magyar Megyei Színház művészei Szigligeti Ede Liliomfi című darabját adják elő, a kassai Thalia Színház magyar társulata pedig A padlás című előadást, amely a szatmári közönség soraiban nagy sikert aratott a Harag György Társulat tolmácsolásában.

A színházi előadásokon kívül lesz gitárkoncert és stand up comedy, amely bizonyára nagy érdeklődésnek örvend  majd a műfaj kedvelőinek körében. A fesztivál zárónapja a gyereknap jegyében telik. A szervezők balettelőadással fogják megörvendeztetni a legkisebbeket.

A jegyek árának tekintetében a szervezők azt ígérik, hogy átlagosan 10 lejbe fog kerülni a belépő. A diákok és nyugdíjasok ezúttal is kedvezményesen válthatnak jegyet.

Sajtótájékoztató keretében ismertették a fesztivál programját

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: