2013-03-08 09:58:14• hírek • Szatmár.ro

Hazafias verseket szavalnak

A tavaly nagy sikerrel megszervezett esemény folytatásért kiáltott, így második alkalommal szervezik meg a közelgő ünnep alkalmából a versenyt.

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség és a LiterArt Magyartanári Egyesület, ismét lehetőséget biztosít azoknak, akik a magyarok nemzeti ünnepe alkalmából szeretnének jobban elmerülni az emlékezésben, és szeretnének oly módon tisztelegni az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei, valamint az őket megéneklő költők emléke előtt.

Szombaton 10 órától a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban rendezik meg immár másod ízben a Hazafias versek versmondó versenyt, ahol két kategóriában (V-VIII, valamint IX-XII-es) mérkőzhetnek meg egymással a fiatalok az öttagú zsűri előtt.

Mindkét kategória első három helyezettje értékes könyvvásárlási utalványt vehet majd kézhez, míg a kategória győztesei az RMDSZ által szervezett ünnepségen is elszavalják majd verseiket március 15-én az István téri Petőfi szobornál - tudtuk meg Veres Norberttől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: