2013-02-26 17:28:48• hírek • Szatmár.ro

Hazafias Versek Versmondó Versenye másodszor

Hazafias Versek Versmondó Versenyére várják a jelentkezőket. A tavaly nagy sikerrel megszervezett esemény folytatásért kiáltott, így a Szatmárnémeti Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a LiterArt Magyartanári Egyesület második alkalommal hirdeti meg a közelgő ünnep alkalmából a versenyt.

A versenyen két kategóriában mérhetik össze tudásukat a fiatalok. Az egyikben V-VIII., míg a másikban a nagyobbak, IX-XII. osztályosok versengenek majd egymással az általuk választott magyar költő hazafias versével. Egyetlen kikötés, hogy a választott irodalmi remekmű előadása nem haladhatja meg az öt percet.

A kategóriák győztesei, akárcsak tavaly, március 15-én, az RMDSZ központi rendezvényén, az István-téri Petőfi szobornál szavalhatják el a nyertes verseket. A jelentkezőket vezesse a verseny mottójául választott Petőfi idézet: „Ezernyolcszásznegyvennyolc, te csillag, Te a népek hajnalcsillaga!"

A vetélkedő helyszíne a Szatmárnémeti Református Gimnázium díszterme. Jelentkezéseket március 1-ig fogadnak el a szervezők az alábbi elérhetőségek egyikén: Veres  Norbert, telefonszám: 0742997214, e-mail cím: mikszatmar@yahoo.com, Gál Gyöngyi, telefonszám: 0744433896, e-mail cím: gal_gyongyi@yahoo.com.

Maga a verseny március 9-én lesz délelőtt tíz órától.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: