2017-04-27 16:45:30• hírek • Szatmár.ro

Hazacsábítanák a Kolozsváron végzős egyetemistákat

Szatmárnémeti hazavár - jó munkahelyekkel és versenyképes fizetésekkel.

A polgármesteri hivatal szervezésében mutatják be Kolozsváron, elsősorban a Szatmárnémetiből származó végzős egyetemista diákoknak a megyeközpontban található munkahelyeket, munkalehetőségeket. Nem titkolt cél, hogy haza szeretnék csábítani az egyetemet végzett fiatalokat, hiszen a képzett munkaerő hiánya miatt nagy szükség lenne rájuk idehaza. A szervező polgármesteri hivatalhoz cégek képviselői is csatlakoznak, hogy megmutassák, milyen szabad munkahelyekre várnak haza friss, fiatal munkaerőt. Az már most látszik, hogy rengeteg mérnökre lenne szükség Szatmárnémetiben.

Butka Gergő, a Studházban tartandó esemény szervezője elmondta, azért esett a választásuk Kolozsvárra, mert ott tanul a legtöbb Szatmárnémetiből származó egyetemista.

"A hazatérés mellett szólnak a jól fizetett állások, az olcsóbb élet és akár a szülők segítsége" - magyarázta Butka. Aki azt sem zárta ki, hogy ha sikeres lesz a kolozsvári esemény, akkor célba vehetik akár Nagyváradot, Temesvárt vagy éppen Marosvásárhelyt is.

A diákokat hazacsábító programról hamarosan a szatmarhazavar.ro és a haiacasa.sm oldalon lehet majd tájékozódni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: