2016-04-02 17:08:51• hírek • Hirado.hu

Havazás okoz gondot - Spanyolországban!

Világszerte több országban is a szélsőséges időjárás okoz gondot. A mediterrán Spanyolországban például havazással indult az április, van, ahol félméteres a hóréteg, máshol már árvízzel küzdenek. És Amerikában sem igazi a tavasz: délen tornádók és özönvízszerű esők nehezítik a mindennapokat.

Nagy erőkkel takarítják a hókotrók az észak-spanyolországi hegyvidéki utakat. Az El Camino, vagyis a Szent Jakab zarándokút egyes szakaszait is több mint 15 centis hó borítja, sőt volt, ahol egy nap alatt csaknem félméternyi hó esett. Több városba mínuszokkal és hóval köszöntött be az április, és a havazás már a madridi hegyvidéket is elérte.

Mindeközben az észak-nyugati partvidék több városában hatalmas árvíz pusztított. Elárasztott pincéket, házakat, üzleteket hagyott maga után. Mintegy félszáz család háza vált lakhatatlanná. Az Egyesült Államok több déli államát sem kímélte az ítéletidő: Oklahomán tornádók söpörtek végig, Tulsában házak tetejét tépte le a forgószél, Alabamában pedig a fákat gyökerestül csavarta ki a szél. Felsővezetékek szakadtak le, emiatt több településen áramkimaradások voltak. Kentuckyban szó szerint odébb tolta a házakat a tornádó, amelyet heves esőzés is kísért. Az iskolákat bezárták, az előrejelzés szerint itt is áradások várhatóak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: