2020-05-16 07:16:13• hírek • Blikk.hu

Haumann Péter unokái jócskán örökölték utánozhatatlan nagyapjuk művészi vénáját

Bár sokáig ódzkodott attól, hogy gyermekei a színészpályára lépjenek, a családi eseményeken rendre megmutatkozott, hogy van művészi vénája mindkét Haumann csemetének – elevenítette fel a kezdeteket Haumann Péter (78).

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész a Blikknek elárulta, a kettős érzések máig megrohanják, ám örömmel tapasztalja, hogy Petra (44) lányának gyerekei sincsenek híján a tehetségnek, így még az is elképzelhető, hogy színészdinasztia van születőben.
 

– Ez azért jóféle apai-nagyapai örömmel tölt el – büszkélkedett a Nemzet Színésze azon a beszélgetésen, amelyen gyermekeivel, Mátéval (39) és Petrával saját nappalijukból csatlakoztak a Vodafone TV által szervezett online eseményhez, és megosztották gondolataikat a művészvilág járvány okozta kihívásairól.
 

– Petrára akkor figyeltünk fel, amikor sorozatosan kitűnt, hogy nem volt olyan családi fotózás, amelyre ne a legjobb formáját hozva, mégis látszólag spontánul toppant volna be, egyből magára irányítva a figyelmet – osztotta meg korai benyomásait a színész, aki viszont Máténál az egész famíliát rendszeresen megröhögtető gyerekkori standupos képességet emelte ki.
 

–Soha nem felejtem el, ahogy eljátszotta a konyhán egy hokedlin ülve, fedővel a kezében, ahogy a rozoga kis Polskinknak kigurulnak a kerekei – érzékenyült el egy pillanatra Haumann Péter.
 

– Ezek az adottságok érzékelhetően jelen vannak a nyolc és tizennégy éves lányaimban is – vette át a szót Haumann Petra, kiemelve, ha a gyerekek ebbe az irányba kívánnak menni, ő nem sokat tehet, hiszen a tehetség mindig utat tör magának.
 

A színésznő arról is beszélt, a mostani járványhelyzet olyan megoldásokat eredményezett, amelyekre nem biztos, hogy a szakma magától áttért volna, de neki már nagyon hiányzik a színház és a közönség, a kollégákkal való kontaktus. Ugyanez igaz Mátéra is, bár ő a karantén ideje alatt is aktív maradt.
 

– Több külföldi, streaming- szolgáltató által gyártott sikerprodukcióban szerepeltem már, de a koronavírus miatti digitális átállás számomra is új kihívást jelentett – mesélte a színművész. – Az elmúlt hetekben például a könyvespolcunk előtt ülve, egy okoseszköz segítségével forgattam le több kollégámmal egy hazai tévésorozatot, de szintén itthonról szerepeltem egy dán rövidfilmben is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: