2020-02-21 11:39:12• hírek • Bajnai Botond

Hatvannégy refis diákra tűzték fel a nagykorúságot jelképező szalagokat

Csütörtök délután tartották meg a Szatmárnémeti Református Gimnázium szalagtűző ünnepségét. A rendezvénynek ezúttal az Iparosotthon adott otthont, melynek legnagyobb csarnokát is sikerült egészen megtölteni.

Az iskolai szalagtűzők minden évben az egyik legmeghatóbb iskolai eseménynek számítanak. Közel a tanév vége, mindenki tudja, ezzel együtt közel a búcsúzás is. Idén 64 diák fejezi be refis pályafutását, lép tovább abba a bizonyos „nagybetűs” életbe. Ez mindig egy kis szomorúsággal tölti el az iskola közösségét.



A csütörtöki esemény is hasonló érzelmeket váltott ki az egybegyűltekből. Eljöttek a szülők, a testvérek, a fal mellett támaszkodó, virágcsokrokat szorongató hozzátartozók. Tudta mindenki, olyan ez mint egy előballagás. A diákokat már már búcsúztatják, a régi szép dolgokra emlékeztetik, közel a középiskolás évek véve.

A csütörtöki esemény a három végzős osztály énekszóra történő bevonulásával kezdődött el, majd Póti Eduárd iskolaigazgató mondott köszöntő beszédet.



„Nagy ünnep a mai: minden ember életében meghatározó, hiszen ez a felnőtté válás ünnepe. Nem csak lezárult egy korszak, de holnaptól valami új vár benneteket. Holnaptól a Református Gimnázium felnőtt diákjai vagytok, ami nem csak azt jelenti, hogy használhatjátok a tanári lépcsőt, hanem azt, hogy felnőtt fejjel, hátra hagyva a gyermekhez illő dolgokat, felelős társadalmi életet kell éljetek. Azt kívánom nektek, hogy sikerrel éljétek ezt az élet. A siker egyik titka pedig, hogy úgy tekintsetek magatokra, és úgy szeressétek magatokat, ahogy Isten tekint rátok, és szeret benneteket” – fogalmazott az iskolaigazgató.

Póti Eduárd köszöntő szavai után Kiss József egyházmegyei főjegyző, református lelkipásztor szólt a végzősökhöz. Ő igei útravalóval látta el a diákokat. A útravaló pedig három tanítást hordozott a diákok számára.



Ez után a XI. osztályosok nevében Kovács Gergő diák szólt a három végzős osztályhoz, a felnőtté válás folyamatáról elmélkedve néhány szóban.

A beszédeket követően a tizenegyedikesek műsora következett: frappáns színdarabbal készültek a diák ez alkalomra.

A produkciót a három végzős osztályról összeállított vetítés követve, felidézve az elmúlt közel négy esztendő számos emlékezetes pillanatát, amely a diákok arcára mosolyt, a szemeikbe pedig könnycseppeket varázsolt.

Ezt követően sor került a szalagtűzés pillanatára, mindhárom végzős osztály diákjainak, és osztályfőnökeiknek mellére elhelyezték a jelképes szalagokat.
Végezetül a XII. osztályosok nevében Kurta Ivett szólt az egybegyűltekhez.
















Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: