2009-10-07 09:57:20• hírek • Szatmar.ro

Hatvannégy volt a végállomás

Nem sikerült a bravúr a szatmári vívóknak az antalyai világbajnokságon.

A román párbajtőr válogatott máris elhagyta a vívó világbajnokság színhelyét, a törökországi Antalyát, ahol elmaradt a remélt kiugró eredmény.

Pechjükre a két szatmári, Szilágyi Adrián és Pop Adrian a második körben egymással csapott össze és némi meglepetésre előző jutott tovább, hogy aztán a legjobb 64 között egy dél-koreai vívó az útját állja.

„Szilágyi 64-be kerülése némileg meglepetés, én előzetesen Popot vártam ide. A koreai roppant kellemetlen és ugyanakkor furcsa stílusban is vívott, sokat szúrt lábra, amivel Adi nem tudott mit kezdeni. Szerintem Popnak több esélye lett volna a továbbjutásra, de most így történt, meglátjuk mi lesz a továbbiakban", értékelt Csiszár Ferenc, a mindkettejük klubedzője, aki mellesleg a szövetségi kapitányi tisztséget is ellátja. Ő elmondta, hogy a 64-es főtáblán Szilágyi volt az egyedüli olyan sportoló, aki még soha nem vett részt Világkupa- vagy Grand Prix-viadalon.



Szilágyi jutott a legtovább, a legjobb 64 között állították meg


Ami a további román résztvevőket illeti, Rares Dumitrescu a kardozók között bejutott a döntőbe, ahol az olimpiai ezüstérmes német Nicolas Limbach ellen szenvedett vereséget. A román fiú az elődöntőben a magyar Desi Tamást búcsúztatta, aki így Nagy Orsolya után a második magyar (bronz)érmet szerezte. Érdekesség Dumitrescuval kapcsolatban, hogy a tavalyi, gyengébben sikerült szezon után úgy döntött, befejezi pályafutását. Ám idén tavasszal meggondolta magát...

Csiszár Ferenccel és a Szatmárnémeti Sportklubbal kapcsolatos hír továbbá, hogy a mindössze 15 esztendős Amalia Tataran a kadett korosztály számára megrendezett európai körverseny első viadalát megnyerte Budapesten.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: