2015-09-29 17:22:48• hírek • Szatmár.ro

Elkezdődött az egyetem a BBTE közigazgatás szakán is

A közigazgatási palota nagy gyűléstermében tartották meg az ünnepi megnyitót.

Hetvennégy elsőéves és 17 mesteris diák kezdi meg a tanulást BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának Menedzsment és Közigazgatás szakán. Az egyetemi év megnyitóját kedden 11 órától tartották a Szatmár Megyei Tanács nagy gyűléstermében. A megnyitón részt vett Altfatter Tamás alprefektus is, aki bíztatta a tanulmányaikat megkezdőket: egy nagy hagyományokkal rendelkező oktatási intézményt választottak, munkájukra pedig szükség lesz Szatmár megyében.

Suta Stefan, a Közigazgatás szak vezetője hasznos tanácsokkal látta el a felsőoktatási tanulmányaikat kezdőket, de a másod-harmadéveseket is. A BBTE kihelyezett tagozata a 2015-2016-os egyetemi év megkezdésével felnöttkorba lép: ezzel ugyanis a 18. évfolyam kezdi meg tanulmányait.

Az elsőévesek közül 33-an román tagozaton, 19-en magyar tagozaton, 22-en pedig távoktatáson kezdik tanulmányaikat. Mesterizni most 17-en kezdenek Szatmárnémetiben, jövőre viszont valószínűleg többen fognak, akkor ugyanis nagy valószínűséggel a Corvinus Egyetemmel közösen magyarul is lehet majd mesterizni a szatmári megyeközpontban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: