2009-05-05 14:50:52• hírek • Szatmár.ro

Telítettek a napközik

A Szatmárnémetiben működő öt napköziotthont látogatta meg kedden Kereskényi Gábor alpolgármester, Vasut Doina, a Szociális Közszolgálat (SPAS) igazgatója és Kincses Daniela napközikért felelős osztályvezető.

A Tisa és Tarnavei sétányokon, a Somesului, 1 Decembrie és Ilisesti utcákon található intézmények összesen 160 gyermek befogadására képesek, az idei igénylések pedig már megközelítik a 250-et - tájékoztatta lapunkat Kereskényi Gábor alpolgármester. A kérvényeket május 31-ig még le lehet tenni, az iratcsomókat a SPAS külön bizottsága bírálja el.

A napközik népszerűségének okai között szerepel, hogy a másfél és három éves kor közötti gyermekek számára ez az egyedüli intézményforma, mely szakszerű foglalkozásokat - mintegy felkészítve őket az óvodáskorra, valamint napi három étkezést (reggeli, ebéd, uzsonna) biztosít a kicsiknek.

A napközik évekkel ezelőtt a Közegészségügyi Hatósághoz tartoztak, 2006-ban kerültek a városháza, ezen belül a SPAS adminisztrálásába. Két év alatt sikerült a napközik épületeit és udvarait korszerűsíteni, modern konyhákat és játszótereket kialakítani. Az alpolgármester elmondta, az igényekre való tekintettel a városvezetés komolyan fontolóra veszi új napköziotthonok létrehozásának lehetőségét.

Új napközik létrehozását fontolgatja az önkormányzat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: