2010-02-05 12:49:37• hírek • Gozner Gertrud

Hatvan lélekkel nőtt a közösség

A Polgármesteri Hivatal keretén belül működő Lakosságnyilvántartási Hivatal adatai szerint 2010 januárjában Szatmárnémetiben a születések száma meghaladta az elhalálozásokét.

Az első hónap folyamán 209 születési bizonyítványt iktattak, közülük 16 baba külföldön jött világra, ezért szükség volt az okmány átíratására. Ugyanebben az időszakban 22 pár kötötte össze az életét a városban, míg három jegyespár külföldön esküdött örök hűséget egymásnak. Ami az elhalálozások számát illeti, januárban 152 esetet jegyeztek fel Szatmárnémetiben, egy esetben pedig más országban következett be a tragikus esemény.

Szintén ebben a periódusban 17 egykori házaspár esetében mondták ki a válást, két pár külföldön döntött úgy, hogy nem kívánnak tovább együtt élni. A hivatal statisztikái ezen kívül beszámolnak két kiskorú személy elhunytáról, egy nemzetközi örökbefogadást is feljegyeztek, 11 férfi ismerte el apaságát az anyakönyvi hivatal előtt, míg egy-egy személy lemondott apasági, illetve anyai jogáról.

Januárban 39, ötven éves házassági évfordulóját ünneplő idős pár kapta meg visszamenőleg 2009 utolsó negyedévére az ezért járó 500 lejes prémiumot. Rajtuk kívül szintén visszamenőleg 68 fiatal pár kapott az első házasságért járó 200 eurós támogatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: