2013-10-24 01:52:49• hírek • Kocsis Zoltán

Nagy bajban a Juventus, Ibrahimovic-show Brüsszelben

Noha az est csúcsrangadóját Madridban rendezték, a játéknap igazából Zlatan Ibrahimovicról szólt, aki egymaga négy gólt rúgott. A Real Madrid győzelme és ennek következtében a Juventus veresége mellett ki kell emelnünk a német csapatok szereplését is, hisz a Bayern és a Bayer összesen kilenc gólt vágott ellenfeleik kapujába.

Az A csoportban a Bayer Leverkusen nagyon fontos meccsen fogadta a Sahtar Donyecket. A találkozó jelentősége felértékelődött, tudván, hogy Martinez öngóljával a Manchester United legyőzte a Real Sociedadot. Ez volt mellesleg a BL-történelem leggyorsabb öngólja, a második percben született. A találkozó azonban a kapufákról szólt, a hazaiak részéről Rooney és Valencia, a vendégek részéről pedig Griezmann és de la Bella találta el az alumíniumot. Minden jel arra mutat, hogy a United mögötti második helyért a németek és az ukránok küzdhetnek meg egymással, a Bayer viszont komoly előnyt szerzett azzal, hogy Leverkusenben legyalulta Mircea Lucescu csapatát: Kiessling duplázott, rajta kívül Sam és Rolfes is betalált. A Sahtar gyenge pontja ezúttal is, immár sokadjára, Pjatov kapus volt, aki az első és a negyedik gólért is felelős. Érthetetlen, hogy a bányászok évről évre euró tízmilliókat költenek játékosokra és elnézik, ahogy Pjatov évről évre kapja a potyákat...

A B csoportban rendezték az est legnagyobb rangadóját, ahol az eddig hibátlan Real Madrid a meglepetésre mindössze két pontos Juventust fogadta. A spanyolok di Maria passza és Ronaldo gólja után már a 4. percben vezetést szereztek, ám az olaszok a baszk Llorente révén a 22. percben kiegyenlítettek. Chiellini lerántását követően Ronaldo hét perccel később ismét vezetést szerzett a hazaiaknak, majd a szünet után olyan ügyesen játszotta el, hogy Chiellini lekönyökölte őt, hogy az olasz védő egyből pirosat kapott. Ez megpecsételte a Juventus sorsát, amelyet így a Galatasaray is megelőzött. A törökök az első félidőben rúgtak egy hármast a Köbenhavnak és ezzel meg is elégedtek.

A C csoportban Ibrahimovic szinte egymaga intézte el a gyámoltalan Anderlechtet. A svéd zseni előbb közelről, majd sarokkal, aztán egy óriási, 35 méteres kapáslövéssel, végezetül pedig éles szögből vette be Kaminsky kapuját. A Paris St.Germain gyakorlatilag átmasíroz a csoporton, a Benfica és az Olympiakosz a második helyért küzd egymással. Lisszabonban a hazaiak csak a hajrában tudtak kiegyenlíteni és pontot menteni.

A D csoportban a címvédő Bayern Münchennel kapcsolatban csak az volt a kérdés, vajon mennyit rúgnak a Plzennek. Végül a csehek egy ötössel „megúszták" a müncheni kirándulást. A másik meccsen a CSZKA Moszkva Tosics révén fél óra elteltével megszerezte a vezetést a Manchester City ellen, ám Agüero a szünetig fordított. Ezzel együtt az angoloknak hatalmas szerencséjük volt, hogy el tudták vinni mindhárom pontot, mivel a 93. percben Honda óriási ziccerben Hart kapusba bombázta a labdát.

A csoport:
Bayer Leverkusen - Sahtar Donyeck 4-0
gólok: Kiessling (22., 72.), Rolfes (50, 11-es), Sam (57)
Manchester United - Real Sociedad 1-0
gól: Martinez (2., öngól)
A csoport állása: 1. Manchester 7pont, 2. Leverkusen 6p., 3. Sahtar 4p., 4. Sociedad 0p

B csoport:
Real Madrid- Juventus 2-1
gólok: Ronaldo (4., 29., 11-es) illetve Llorente (22.)
Galatasaray- Köbenhavn 3-1
gólok: Melo (10.), Sneijder (38.), Drogba (45) illetve Claudemir (88.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 9p., 2. Galatasaray 4p., 3. Juventus 2p., 4. Köbenhavn 1p.,

C csoport:
Anderlecht - Paris St.Germain 0-5
gólok: Ibrahimovic (16., 22., 36., 62.), Cavani (51.)
Benfica - Olympiakosz Pireusz 1-1
gólok: Cardozo (83.) illetve Dominguez (29.)
A vendégeknél Megyeri Balázs végig a kispadon ült
A csoport állása: 1. PSG 9p., 2. Olympiakosz 4p., 3. Benfica 4p., 4. Anderlecht 0p.

D csoport:

CSZKA Moszkva - Manchester City 1-2
gólok: Tosics (32.) illetve Agüero (34., 42.)
Bayern München - Viktoria Plzen 5-0
gólok: Ribéry (25., 11-es, 61.), Alaba (37.), Schweinsteiger (64.), Götze (90.)
A csoport állása: 1. Bayern 9p., 2. Manchester 6p., 3. CSZKA 3p., 4. Plzen 0p

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: