2012-03-02 16:39:02• hírek • Kocsis Zoltán

Hatszázötvenből hét – díjazták a Gordiusz verseny legjobbjait

A nagybányai Németh László Elméleti Líceum négy és a nagykárolyi Elméleti Líceum egy diákja mellett a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egy-egy diákja vehet részt a Gordiusz Matematika verseny döntőjén, Kecskeméten.

A Máramaros és Szatmár megyéket érintő körzeti forduló legjobbjait péntek délután díjazták a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban. Összesen 47 diák vehetett át oklevelet illetve ajándékot és a szervezők megköszönték a felkészítő tanárok tevékenységét is. Minden évfolyamból az első tíz helyezettet jutalmazták és különdíjban részesült minden iskola legjobbja valamint a szakközépiskolák legjobbjai is.

A kilencedikesek között Gyarmathy Timea (Németh László Elméleti Líceum/ felkészítő Longáver Lajos) bizonyult a legjobbnak Beiland Arnold és Vass Péter (egyaránt Nagykárolyi Elméleti Líceum/ Gaskó Gabriella) előtt. A tizedikesek között Kálmán Noémi (Németh László Elméleti Líceum/Longáver Lajos) teljesített a legjobban Dancu Júlia (Kölcsey Ferenc/Ványi Emese) és Hartmann Erna (Nagykárolyi Elméleti Líceum/Czenter Enikő) előtt. Az egy évvel idősebbek között Bakos Tamás (Hám János Római Katolikus Iskolaközpont/Polcz Zita) végzett az élen iskolatársa, Krányák Dóra valamint Megyesi Attila (Kölcsey Ferenc Főgimnázium/Nevelits Gyöngyvér) előtt. A legidősebbek között Rigán Levente (Németh László Elméleti Líceum/ Longáver Lajos) vitte a prímet Kovács Csilla (Németh László Elméleti Líceum/ Zákány Mónika) és Kerekes Szabolcs (Nagykárolyi Elméleti Líceum/Czenter Enikő) előtt.

Az egyéni mellett csapatban is megmérettettek a diákok, pontosabban az iskolák: az egyazon intézmény korosztályonként három legjobb tanulójának az eredményeit vették figyelembe. A legkisebbek között Nagykárolyi Elméleti Líceum, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Németh László Elméleti Líceum, a tizedesek között Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Németh László Elméleti Líceum, Nagykárolyi Elméleti Líceum volt a sorrend. Újabb egy korosztállyal fentebb már a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont bizonyult a legjobbnak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Németh László Elméleti Líceum előtt. A legidősebbek között már fordult a kocka, a Németh László Elméleti Líceum végzett az élen a Nagykárolyi Elméleti Líceum és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium előtt.

A körzeti fordulóra összesen nyolc tanintézmény 743 diákja jelentkezett, közülük 93-an nem jelentek meg a versenynapon. A hatszázötven versenyzőből pedig összesen heten vehetnek majd részt április 4-6 között Kecskeméten a Kárpát-medence legjobbjait felvonultató versenyen.

A kilencedikesek közül Beiland Arnold (Nagykárolyi Elméleti Líceum) és Gyarmarthi Tímea (Németh László Elméleti Líceum), a tizedikesek közül Dancu Júlia (Kölcsey Ferenc Főgimnázium) és Kálmán Noémi (Németh László Elméleti Líceum), a 11.-sek közül Bakos Tamás (Hám János Római Katolikus Iskolaközpont), a végzősök közül pedig Kovács Csilla és Rigán Levente (egyaránt Németh László Elméleti Líceum) jutott be a fináléba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: