2020-05-18 10:50:48• hírek • Bede Emőke

Hatszáz fölé ugrott az otthoni karanténban levők száma

Szatmár megyében jelenleg (május 18.) 231 fő van intézményes karanténban, az otthoni elkülönítés alatt állók száma pedig nem kevesebb mint 610 – derül ki a prefektusi hivatal által küldött tájékoztatásból.

A közreadott dokumentumból emellett az is kiderül, hogy megyénkben immár 41-re nőtt azon személyek száma, akiket az orvosok gyógyultnak nyilvánítottak. Ezt, illetve a 8 elhunytat figyelembe véve, elmondható, hogy Szatmárban már csak 8 aktív esetet tartanak számon - természetesen ha helyesek a stratégiai kommunikációs csoport által küldött adatok. A Szatmár megyei Covid-19 laborban immár 3231 tesztet végeztek el, melyek által 3125 személy került tesztelésre.


Mi a helyzet a határon?

Vasárnap reggeltől hétfő reggelig 372 személy, köztük 216 teherfuvarozó jelentkezett a petei határátkelő belépő oldalán. A hazatérők közül 106-an lakhelyi elkülönítésbe vonultak, 4-en azonban kérelmezték, hogy ne otthon, hanem valamelyik karanténközpontban tölthessék le azt a bizonyos 14 napot. A teherfuvarozók és a határ menti ingázók természetesen az egészségügyi vizsgálat után folytathatták útjukat. A csanálosi határátkelőnél mindösszesen csak13 személy lépett az ország területére. A közegészségügyi igazgatóság munkatársai őket is kivizsgálták, majd mindannyiuknak a lakhelyi elkülönítést irányozták elő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: