2015-05-06 14:01:02• hírek • Szatmár.ro

Hátrányos helyzetűeknek ad munkát a megyei tanács

Egy projekt keretében négy foglalkoztatási központot hozna létre a megyében a Szatmár Megyei Tanács.

A megyei tanács új projektjével a munkaerőpiacon hátrányos helyzetben levők segítségére siet: Adrian Stef megyei tanácselnök tervei szerint összesen négy foglalkoztatási központot hoznának létre Szatmár megye négy településén. A központok létrehozása egyenként 200 ezer euró körüli összegbe kerül, erre pályázati pénzekből szeretnének támogatást szerezni.

A központok közül néhánynak már megvan az épülete - ezek a megyei tanács tulajdonában vannak. Ezekbe csak a szükséges gépeket kell megvásárolni, másfelé meg kell építeni az annak ottont adó helyiséget is.

Halmiban a Havasi Gyopár árvaház épületében asztalosműhelyt hoznak létre, ahol hátrányos helyzetben levő személyek dolgoznak majd. Érkáváson romák munkálkodnak majd a központban, kosarat fonnak, seprűt készítenek. Sárfaluban karton-dobozokat gyártanak majd, pontosabban mindenféle papír-csomagolást, pizzásdoboztól nagyobb méretű csomagolásokig. Szatmárnémetiben is megvan az épület, ahol főleg mozgássérültek fognak dolgozni: ott digitális archívum fog működni.

Adrian Stef tanácselnök az év elején látogatott meg egy ilyen céllal létrehozott nagybányai kartondoboz-gyártó üzemet, onnan jött az ötlet, hogy Szatmár megyében is ki kellene alakítani egy hasonlót. A megvalósításról szóló pályázatban pedig partnerre leltek egy nagybányai egyesületben.

A foglalkoztató központoknak jó menedzsmentre is szükségük van, ugyanis azok nyereségesen kell majd működjenek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: