2007-10-26 13:37:13• hírek • István Löchli

Fogyatékkal élő fiatalokért

 Nemzetközi összefogás egy nemes ügy érdekében, fogyatékkal élő fiatalok megsegítésére.

Csütörtökön, október 25-én Radu Bud, Szatmár megye prefektusa, Radu Lupuţi, a Rotary Klub elnökének és Löchli Tünde, a Szatmárnémeti Caritas Szervezet vezérigazgatójának kíséretében Alsóhomoródra látogatott, ahol találkozott a németországi és a hollandiai Rotary klubok tagjaival.

Ez a nemzetközi csapat a jövőbeli Rotary Alkotóház felújítási munkálatait segíti elő. Az alkotóház a Szatmárnémeti Caritas, Gyöngy Ház – Integrációs és Foglalkoztató Központjának keretein belül fog működni, hozzájárulva az intézménybe járó, fogyatékkal élő fiatalok személyes fejlődőséhez. A felújítási munkálatok a Caritas által elnyert pályázata alapján folynak. Az itt dolgozó csapatban több generáció is képviselteti magát, tizenévesektől a nagy tapasztalattal rendelkező idősebbekig, akik megbecsült tagjai azoknak a közösségeknek, ahonnan származnak. Ez a nemzetközi együttműködés kitűnő példája az emberi és szociális szolidaritásnak, és magasan kiemeli az önkéntes munka fontosságát.

„Ezek az emberek - mondja Löchli Tünde – akik eljöttek hozzánk és segítnek e háznak a felújításában és életre hívásában, követendő példát állítanak elénk, modellként szolgálnak arra, hogy mit is jelent a társadalmi felelősségvállalás.”
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: