2008-10-03 16:33:09• hírek • Parajdi Andrea

Hátrányos helyzetűeket segítettek

A Szatmárnémeti Caritas Szervezet és az ukrajnai Munkácsi Egyházmegyei Szent Márton Caritas Szervezet közösen bonyolította le a Kelet-Európai transzkulturalitás, végkifejlet és eredet elnevezésű projektet, amelynek keretében fogyatékkal élő személyeknek szerveztek programokat.

A román-ukrán projekt egy évvel ezelőtt vette kezdetét azzal a célkitűzéssel, hogy nyugdíjasokat és fogyatékkal élő fiatalokat segítsen a társadalomba való könnyebb beilleszkedésre, valamint, hogy kiemeljék a társadalmi -kulturális örökségek, illetve a nemzeti és kulturális identitás megőrzésének fontosságát.

 

Az elért eredményekről pénteken délelőtt sajtótájékoztató keretében számoltak be a projekt lebonyolítói, ahol az ukrán partnerek is jelen voltak. A projekt gyakorlatba ültetését két vonalon indították, először is lehetőséget teremtettek a hátrányos helyzetűeknek, hogy más országban élő, de hasonló problémával küszködő személyeket ismerhessenek meg, másrészt pedig közös tevékenységeket, szemináriumokat, kirándulásokat, tradíciót felélesztő programokat szerveztek számukra.

A sikeres projektet egy záróünnepséggel fejezik be, amelyet október 6-án, 17 órai kezdettel a Cerbului utcai IFET székházban szerveznek meg. Az eseményen önkéntesek támogatásával táncelőadással és klasszikus zenei produkcióval lépnek színpadra a projekt kedvezményezettjei .

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: