2012-10-13 10:38:06• hírek • Szatmar.ro

Egy gólos magyar és román siker idegenben

A magyar labdarúgó-válogatott Hajnal Tamásnak a második félidő elején szerzett góljával 1-0-ra nyert az észt csapat vendégeként a 2014-es brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatának pénteki játéknapján. Hasonló arányú győzelmet aratott Románia is Törökországban, itt Grozav kevéssel a szünet előtt használta ki Volkan kapus hibáját.

Gyorsan vezetéshez juthatott volna a magyar csapat, Koltai azonban közvetlen közelről a kapu mellé fejelt. A mezőnyben ugyan fölényben futballozott Egervári Sándor csapata, de nagy helyzetet nem igazán tudott kidolgozni, míg az észtek a magyar védelem néhány apróbb megingását használhatták volna ki, ám a kapu előtt rendkívül határozatlanok voltak.

A fordulást követően szinte azonnal gólt szerzett a magyar együttes: az 50. válogatottságát ünneplő Hajnal egy szöglet után, a kipattanó labdát gyönyörűen tekerte a kapu jobb oldalába. A vezetés tudatában magabiztosabbá váltak a magyarok, és könnyen növelhették is volna az előnyüket, de Szalai lövését védte az észt kapus.

A folytatásban kissé visszahúzódott a magyar válogatott, az észtek támadásaiból viszont hiányzott a kreativitás. Az Egervári-csapat a hajrában néhány kontrával veszélyeztetett, ugyanakkor Oper a 87. percben elképesztő helyzetben hibázott. A végeredményt Szalai állíthatta volna be, de egy az egyben nem tudta kicselezni azészt kapust.

Egervári Sándor a mérkőzést követően az M1 közvetítésében elmondta, hogy egy rendkívül fegyelmezett észt csapatot sikerült legyőzni együttesének, amely több helyzetet is elpuskázott, ugyanakkor a védekezésre komoly energiákat fordított.
"Örömmel láttam, hogy az történt a pályán, amit mi szerettünk volna. Ezzel a győzelemmel versenyben tartottuk magunkat, és ez jó alapot biztosít a keddi összecsapásra."

Bátran, szervezetten és határozottan kezdett Románia Isztambulban, az első lehetőség pedig Torje előtt adódott, ám szabadrúgását követően elkerülte a labda a kaput. Az első igazán komoly lehetőséget azonban a törökök hagyták ki a 8. percben, amikor Semih Kaja fejesét Tatarusanu nagy bravúrral védeni tudta. Újabb nyolc perc elteltével újabb hazai helyzet, újabb fejes, ezúttal Ümit Bulut révén, ám a labda kevéssel elkerülte a kaput.

A félidő hátralévő részében nem sok érdemleges történt, a törökök mezőnyfölényt harcoltak ki, ám ezt komolyabb gólhelyzetre sem tudták váltani a stabil román védelem mellett. Az első félidő ráadásában aztán elnémult az addig pokoli hangzavart okozó hazai tábor, amikor Pintilii ugratta ki remekül Grozavot, Volkan fölöslegesen hagyta el kapuját, hibáját pedig a fiatal csatár hidegvérrel használta ki és megszerezte a vezetést.

A második félidőben még nagyobb volt a hazai nyomás, ám igazán nagy helyzet Marica és főleg Cocis előtt adódott. Az utolsó húsz percben aztán Erdinc és Turan is közel került az egyenlítéshez. Nem beszélve Sahinról, aki a 95. percben néhány méterről fejelt kapu mellé. A mérkőzés Mutu helyzetével, na meg román győzelemmel ért véget.

A csoport harmadik meccsén a tartalékos Hollandia van der Vaart, Huntelaar és Schaken góljaival nagyon simán, 3-0-ra legyőzte Andorrát.

A magyar válogatott kedden Törökországot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban, Hollandia Bukarestbe látogat, Andorra pedig Észtországot látja vendégül.

Vb-selejtező, D csoport:
Észtország-Magyarország 0-1
gólszerző: Hajnal (47.)

Törökország - Románia 0-1
gól: Grozav (45.)

Hollandia - Andorra 3-0
gólok: van der Vaart (6.), Huntelaar (14.), Schaken (49.)

A D csoport állása: 1. Hollandia 9pont, 2. Románia 9p., 3. Magyarország 6p., 4. Törökország 3p., 5. Észtország 0p., 6. Andorra 0p.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: