2010-10-28 10:45:18• hírek • Szatmar.ro

Hátráltatják a strand építését

Bár a Szatmárnémeti strand november 1-re el kellett volna készüljön, a munkálatokkal foglalkozó cégnek nem sikerült megvalósítania az eredeti terveket. A területek egy része magánkézben van, és a tulajdonosokkal folytatott huzavona miatt nem haladnak a strand felújításával.

A strandot a szatmárnémeti önkormányzat 49 évre koncesszióba adta a Beny Alex Kft.-nek, aki vállalta, hogy ezért egy teljesen korszerű, mai igényeknek megfelelő komplexummá alakítja át a senki-földjének kinéző egykori strandot. A megállapodásban az szerepelt, hogy november 1-re a beruházást be kell fejeznie a cégtulajdonosnak, azonban aki a strand fele járt, szembesülhetett azzal a ténnyel, hogy a munkálatoknak egyelőre még nem sok eredménye látszik.
Ilyés Gyula polgármester szerint ez annak tulajdonítható, hogy problémákba ütköztek a strand tulajdonjogával kapcsolatosan. A terület egy része magánkézben van, a tulajdonosokkal pedig nem tudtak kiegyezni.

Az önkormányzat ezért szeretné megváltoztatni a szerződés feltételeit, és a csütörtöki tanácsülés napirendjére is tűzték ezt, azonban megtörténhet, hogy a határidő elfogadását egy következő ülésre halasztják, hiszen nem biztos, hogy elkészül mára az új dokumentum.

Most úgy tűnhet, hogy rengeteg idő van még nyárig és addig bőven elkészülhet a strand, azonban a befektetés igen nagy. A Beny Alex KFT. egy komoly üdülőközpont létrehozását tűzte ki célul, amelyben hotelek,7 medence, csúszdák, 3 hotel, parkoló, gyógykezelési komplexum, étterem, teraszok, stégek, illetve sportpályák várják majd a kikapcsolódni vágyókat, de egy új hidat is építenének a strand könnyebb megközelíthetősége érdekében. A komplexum érdekessége a korcsolyapálya lesz, amely nyáron a görkorcsolyázásra, télen pedig a jégkorcsolyázásra ad lehetőséget.

A tervek szerint jövő év májusában megnyitottak volna a medencék és a teraszok, azonban a jogi huzavona miatt kérdéses, hogy valóban sikerül-e fogadni majd a meleg időszak beálltával a szatmáriakat, vagy jövő nyáron is a szomszédos településre kell majd utazniuk azoknak, akik egy kis úszkálásra vágynak.




Késni fog a strand megnyitása
Késni fog a strand megnyitása



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: