2011-04-07 08:53:17• hírek • MTI

Hatósági közeg megsértése miatt indul ejárás

Vádat emelt szerdán a román legfőbb ügyészség Corneliu Vadim Tudor európai parlamenti (EP-) képviselő, a szélsőségesen nacionalista Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke ellen hatósági közeg megsértése és bírósági ítélet tiszteletben nem tartása miatt.

Vadim Tudor ellen azt követően indított eljárást az ügyészség, hogy a politikus január elején megakadályozta pártja bukaresti székházának bírósági végzés alapján történő kiürítését. A helyszínre egy bírósági végrehajtó és a rendőrség is kiszállt, de nem sikerült rábeszélniük a politikust a székház elhagyására. A politikus nyíltan megfenyegette a bírósági végrehajtót és a rendőröket, erőszakot alkalmazott velük szemben, sértegette őket.

A legfőbb ügyészség által megfogalmazott vádak között szerepel a csendháborítás is. A politikus perében az első tárgyalásra június második felében kerül sor.

A magyarellenességéről ismert Vadim Tudor pártja 2008-ban kiesett a román parlamentből, nem érte el az ötszázalékos parlamenti küszöböt. Ennek ellenére 2009-ben Tudornak sikerült képviselői mandátumot szereznie az Európai Parlamentben, mégpedig a PRM és az Új Generáció Pártja (PNG) nevű szélsőjobboldali alakulat választási szövetségének köszönhetően.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: