2019-07-18 07:12:48• hírek • Bede Emőke

Hatósági felügyelet alá helyezték a zilahi ékszerboltrablás tetteseit

Kép: ziaruldesalaj.ro
Kép: ziaruldesalaj.ro

Március 19-én egy zilahi ékszerüzlet kirablásának híre járta be a szomszédos megye sajtóját. Mint akkor kiderült, két símaszkot viselő és felfegyverkezett férfi berontott a boltba, majd a pultban levő bemutató tálcákat teljesen kifosztották.

A nyilvánosságra került információk szerint míg az egyik férfi átugrott a pulton és az ott dolgozó hölgyet a falnak szorította, addig a másik az üveglapok alatt található tálcákról összeszedte a drágábbnál drágább kiegészítőket. Az elkövetők által zsákmányolt ékszerek értéke meghaladta a 100 ezer eurót.


A rendőrségi nyomozásnak köszönhetően végül három férfit is sikerült kapcsolatba hozni a bűncselekménnyel. A hatóság közleménye szerint 22 és 26 év közötti férfiakról van szó, kettő közülük Szatmár megyei (Tasnád és Tasnádorbó), egy pedig konstancai. A trió március 28-ról 29-re virradóan menekülni akart, megpróbálták elhagyni az országot, azonban a csanálosi határátkelőhelynél feltartóztatták őket.


A rendőrség kérelmezte ellenük az előzetes letartóztatást, s cseppet sem meglepő módon az ügyészség helyt adott a kérésnek. Az ékszerbolt kifosztásával gyanúsított három férfi 30 napra rácsok mögé került, viszont mostanra mind a három gyanúsítottat hatósági felügyelet alá helyezték. Hogy mit is jelent ez pontosan? Nos, a hatósági felügyelet alá vont személy bármikor elhagyhatja otthonát, viszont az előre megállapított ütemszerv szerint meg kell jelennie a hatóság előtt, illetve az is előfordulhat, hogy soron kívül berendelik, emellett arról is értesítenie kell az ellene eljáró szerveket, ha esetleg lakhelyet változtat. A felügyelet emellett egyes esetekben azt is megszabhatja, hogy a lakását hány kilométeres körben hagyhatja el az illető, gyakorolhatja-e a foglalkozását vagy sem, részt vehet-e rendezvényeken vagy sem, stb. Amennyiben a hatósági felügyelet kiszabásokat pontosított feltételeknek nem tesz eleget az illető, akkor az ügyészség kérésére a bíróság dönthet úgy, hogy házi őrizetre vagy előzetes letartóztatásra súlyosbítja a kényszerintézkedést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: