2011-01-20 15:11:00• hírek • Szatmár.ro

Magyar Kultúra Hete: az első rendezvények

Kitűnő kulturális rendezvények sorát szervezi az Ady Endre Társaság.

A rendezvényt a Ady Endre Társaság Január 22 és 29 között rendezi meg. A rendezvény programjából kedvcsinálóklént szemezgetünk néhány programot.

Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga!


"Nem sokaság, hanem lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat!" Őseinket, elődeinket, nagy vitézeinket énekeljük meg ezen a koncerten. Sokat gondolkodtam a régi atyákról és a köztünk való nagy bújdosásikról. Igen ők még mindig itt bujdokolnak közöttünk. Felségednél sorsunk el vagyon rendezve... Népdalaink, mint szilaj ezeréves fák gyökereikkel a föld mélyébe, ágaikkal a magas égbe kapaszkodva dacolnak a változó, rohanó világgal. Vagy a világ dacol velük?
Az előadás időpontja 2011. január 22. szombat, 18 óra. Helyszín: Északi Színház nagyterme.

Mesekoncert: A királykisasszony szeme

Interaktív mesekoncert gyermekeknek és felnőtteknek a szerelemről, a vitézségről. A Madárdalos Fehérváry Lilla és Mocskonyi Péter , valamint Nagy Zoltán műsora.
Az előadás időpontja 2011. január 23. vasárnap, 11 óra. Helyszín: Északi Színház nagyterme.


Jelenet a mesekoncertből
Jelenet a mesekoncertből


Mindeneknek teremtője:
Szvorák Katalin Liszt- és alternatív Kossuth-díjas népdalénekes ünnepi hangversenye. Közreműködik: Andrejszki Judit  (ének, csembaló, orgona)

Szvorák Katalin: Losonc szülöttje, a Népművészet Ifjú Mestere (1980), Fülek díszpolgára (1997), Liszt- díjas (2000), Hungaroton-díjas (2001), Kodály-díjas (2002), Pinc falu díszpolgára (2006), Bartók Béla emlékdíjas (2007), alternatív Kossuth-díjas (2010). A szentendrei zeneiskola és a budapesti Zeneakadémia tanára. Az elmúlt 35 év alatt több mint 3000 koncertet adott 3 kontinens, 33 országában. 27. tematikus albuma   A Teremtés dicsérete címmel 2010 decemberében jelent meg.

Andrejszki Judit orgona szakon végzett, barokk éneket Lengyelországban tanult Marcin Bornus Sczhisczinsky contra-tenornál. A Magyarországon megrendezett nemzetközi barokk énekverseny különdíjasa. Csembalistája és énekese a Musica Profana régizene együttesnek akikkel bejárták Európa fesztiváljait és számos cd-t jelentettek meg. Tagja a Corvina Consort énekegyüttesnek is. Szólólemezein kívül 25 CD-n működik közre.
Az előadás időpontja 2011. január 23. vasárnap, 17 óra. Helyszín: Dinu Lipatti Filharmónia.

A Magyar Kultúra Hetének fentebb említett rendezvényeire jegyek kaphatók a színház jegypénztárában, munkanapokon 10 - 17 óra között, szombaton  10 -13 óra között, valamint az előadások előtt 1 órával. Egy jegy ára 8 lej.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: