2013-08-02 13:13:28• hírek • Szatmár.ro

Hathatós segítség és gyermekétkeztetés

A Hans Lindner Alapítvány GoStart nevű segítő programjának célkeresztjében a 15 évet betöltött, hátrányos helyzetű fiatalok vannak. Az alapítványt gyakran találkozik olyan fiatalokkal, akik rendkívül rossz körülmények között élnek, a tanulás nem az erősségük, a szülők dolgozni nem tanították őket, illetve nem igazán látnak pozitív példát környezetükben, elveszettnek érzik magukat a mai társadalomban.

Számukra most esély adatik, hogy jó irányba változzanak. A GoStart program keretében már 1 éve, hogy a fiatalok dolgozni tanulhatnak az alapítvány munkatársaitól, minden nap egy befogadó közösségben munkálkodhatnak, ahol a tenni akarás, a becsvágy és a jól elvégzett munka az érték, amihez igazítják erőfeszítéseiket.

A GoStart program gyakorlatilag a család hagyományos funkcióit hivatott pótolni, hisz a fiataloknak alkalmuk nyílik olyan tevékenységeket végezni, amire otthon nincs lehetőségük: teszik a dolguk a konyhában, kertben és a ház körül, de a megyebeli gazdáknak is segítenek, ha hívják őket. Örömmel fogadják az adományozott mezőgazdasági termékeket is, melyet a konyhán feldolgoznak, tartósítanak, finom házilekvárt, befőttet, gyümölcsszörpöt és savanyúságot készítenek a maguk, illetve más, hasonló helyzetű gyerekek javára.

A nyár folyamán jelentősen fellendült a tevékenység, mivel önkéntes, vakáción lévő diákok is segítik a GoStart közösség törekvéseit, és a „Nyáron is együtt" jegyében bekapcsolódnak a más társadalmi közegből jövő társaikat munkájába. Így még több fiatal kéz gyűjti be lelkesen és dolgozza fel a jószívű szatmári (Halmi, Kiskolcs, Mikola, Berek) gazdák által adományozott zöldséget, gyümölcsöt. Az így készített termékekből más, hátrányos helyzetű gyerekeket étkeztető szervezetek is részesülnek. A program ezáltal új értelmet nyer, új lendületet kap a további erőfeszítésekhez: a fiatalok gyakorlati tudást szereznek, megkomolyodnak és tapasztalataik által könnyebben boldogulhatnak az életben.

A Hans Lindner Alapítvány ezúton is köszönetet mond mind a mezőgazdasági kistermelőknek, mind az önkénteseknek, akik nap mint nap hozzájárulnak a program hathatósságához, továbbra is számítva támogatásukra és a velük való együttműködésre.

További információk a Hans Lindner Alapítvány székhelyén kaphatók: Szatmárnémeti, Ceahlaului utca 38 szám, tel: 0261-715-136. Kapcsolattartó személyek: Alexandra Pop és Koczinger Tibor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: