2012-02-24 12:47:22• hírek • Sajtóközlemény

Hátgerincelváltozása van a diákok felének

A diákok felénél hátgerinc-elváltozást találtak a Contitech Kft. által felkért orvosok. Összesen 899 tanuló hátgerincét vizsgálták meg, s közülük 445 tanulónak további vizsgálatokat javasoltak.

Amint már hírül adtuk, a vállalat a szatmárnémeti Johann Ettinger Német Gimnázium és a Nagykárolyi 1-es számú Oktatási Intézmény diákjait ellenőriztette az esetleges hátgerincsérv időben történő felismerése érdekében.

A különféle deformációkkal rendelkező gyerekeket egy specialistához küldték a szatmárnémeti Kinetic Center munkatársai. Az elváltozások nagyrészt a nem helyes tartású ülés és járás miatt alakulhattak ki.

„A gyermekek egészsége rendkívül fontos. Mind otthonaikban, mind az iskolapadokban a fiatalok rendkívül sokat ülnek, így nyilvánvalóan megjelenhetnek a hátgerincferdülés jelei. Immár partnerek vagyunk a Tudománygyár programunk keretében a szatmárnémeti német gimnáziummal és a nagykárolyi 1-es iskolával, így támogatjuk az esetleges gerincferdülés minél korábbi felfedezését ezen iskolák tanulóinál is" - fejtette ki a Contitech igazgatója.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: