2018-07-23 10:07:17• hírek • (x)

Hátfájástól szenvedsz?! Irány úszni!

Mindannyian tudjuk, mennyire fontos lenne, hogy be tudjunk iktatni egy kis sportolást a mindennapjainkba. A rendszerességen van az abszolút hangsúly, hiszen testünk akkor tud alkalmazkodni a terheléshez, tud fejlődni és tudja produkálni azokat a pozitív változásokat, amiket remélünk is tőle.

Talán csak sokadik gondolat lenne, mégis érdemes előrevenni az úszást azon a bizonyos “milyen sportot is válasszak magamnak” listán. Több érv szól mellette, mint hinnéd, különösen, ha hátfájós vagy.


Sokunk mindennapi életét keseríti meg a többé-kevésbé változó intenzitású hátfájás, amely hátráltat minket abban, hogy maximumon teljesítsük feladatainkat. Legyen szó gerincproblémákról, anatómiai elváltozásokról, helytelen testtartásról vagy éppen gyenge hátizmokról, fontos, hogy megtegyük a szükséges lépéseket egészségünk visszanyerése érdekében.


A komolyabb egészségügyi problémákkal küzdőknek természetesen a megfelelő szakorvosi kivizsgálás és iránymutatás mellett, a sok ülő munkát végző, hátfájással küzdő személynek pedig már csak önszántából is érdemes az úszás mellett döntenie.


Köztudott ugyanis, hogy ez a vízi sport az egyik legmegfelelőbb sport azok számára, akik hátfájástól szenvednek. Egyrészt erősíti a törzsizmokat, másrészt nem terheli meg nagyon a gerincoszlopot, így a hátfájás problémájától érintett páciensek fájdalom nélkül mozoghatnak. Persze az úszásnemek között is van olyan, ami az egyes betegségekkel küzdőknek megfelelő lehet, míg másoknak nem javasolt.


Az úszás előnye még az is, hogy túlsúllyal, ízületi problémákkal és akut fájdalmakkal küzdő betegek számára is alkalmas sportág, mivel a víz tehermentesíti az ízületeket és nem terheli meg a gerincoszlopot sem.


Természetesen fogyásunkhoz is hozzájárulhat amellett, hogy segít megerősíteni az izmainkat, javít tartásunkon és nagyban hozzásegít minket állóképességünk javításához.


Szakmai segítségért, a sporttal kapcsolatos bővebb információkért ne habozz felkeresni a Select uszodát! Ejtsd útba a Gellért Sándor utca 2-t!


Érdeklődni a 0261-706-957-es telefonszámon lehet, illetve bővebb információ a komplexum honlapján is elérhető az alábbi linkre kattintva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: