2018-04-23 08:18:56• hírek • Bede Emőke

Hatemeletes lesz a Shopping Pláza új szárnya

A városkép egyik legmeghatározóbb eleme a nagypiac melletti Szatmárnémeti Shopping Pláza, mely úgy tűnik, hamarosan újabb épületszárnnyal fog bővülni.

A pláza tulajdonjogát magáénak mondható cég, a Zirmer Bud még 2008-ban vásárolta meg a Golescu híd melletti 4 600 négyzetméteres területet, melyre egy olyan épületkomplexumot terveztek, ami üzlethelyiségeknek, lakásoknak és az ehhez tartozó parkolóknak ad majd otthont. Néhány évvel később pedig el is készült az A-szárny, melyben azóta a Szatmárnémeti Shopping Pláza üzemel, illetve az emeleteken lakások kaptak helyet. Mindeközben az épület mellett előkészítették a helyet a másik szárnynak is, viszont egy ideig nem lehetett sokkal többet tudni a dolgoról.
 

Végre azonban fény dereng az alagút végén, ugyanis a cég megkapta az építkezési engedélyt a második épületre is. Mint kiderült, hat emeletes lesz az új szárny, ezzel az épületkomplexum hasznosítható területe 42 ezer négyzetméterre duzzad. A két épületszárnyban összesen 127 lakás és 500 parkolóhely lesz.


A B-szárny megvalósítására pénteken bólintott rá a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottsága, mint kifejtették, minden olyan beruházást szívesen fogadnak, mely szebbé teszi a város arculatát.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: