2017-07-04 13:29:34• hírek • Szatmár.ro

Hatékonyabbá tenné a helyi rendőrséget az új parancsnok

A szervnek 108 alkalmazottja van, de legalább 100 járőrre lenne szükségük.

Szatmárnémeti polgármestere kedden délben, a Helyi Rendőrség székhelyének gyűléstermében mutatta be a sajtó képviselőinek az intézmény új vezérigazgatóját, Vasile Chisluca-t. A parancsnok főleg a határrendészeti karrierje alapján ismert, dolgozott a szatmárnémeti és a nagykárolyi helyi szerveknél és fontos tisztséget töltött be a Máramarosszigeti Területi Határrendészeti Felügyelőségnél is. 

"Nincs időnk kísérletezni, ezért egy tapasztalt személyt kellett a helyi rendőrség élére állítani. Azt várjuk tőle, hogy hatékonyabbá tegye a helyi rendőrség működését, szerezze vissza a lakosság tiszteletét" - mondta Kereskényi Gábor polgármester.

A helyi rendőrség megítélése az utóbbi időben meglehetősen negatív volt, sok esetben tehetetlenséggel vádolták őket, és az sem segített a helyzet javításán, hogy mondjuk alvó helyi rendőrökről került fel fotó a Facebookra.

A polgármester szerint szorosabbá kell fűzni a kapcsolatot a rendőrséggel és a csendőrséggel, elsősorban vegyes járőrözések szervezésével. A helyi rendőrségnek fontos szerepet kell vállalnia a közlekedés gördülékenyebbé tételében és az illegális szemétlerakóhelyek felszámolásában.

Chisluca számára kihívás az új feladat, de úgy érzi, meg tud felelni az elvárásoknak. "Több munkatársammal beszéltem és úgy érzem, hogy mindenki belátta: szükség van változásra és készek is tenni érte" - mondta.

Több járőrre és térfigyelő kamerára lenne szükség

A polgármester a sajtó kérdésére válaszolva elmondta, hogy jelen pillanatban 67 térfigyelő kamera figyeli a város utcáit, hamarosan pedig húsz éjjellátó kamerával bővül a megfigyelőrendszer. Ám a közbiztonság jelentős javításához, a város lefedéséhez 200 kamerára lenne szükség.

A helyi rendőrök számát is jelentősen emelni kellene. Jelenleg 108 alkalmazottal dolgoznak, de a szervezeti felépítésben 150 munkahely szerepel. Járőrnek kevesen jelentkeznek, a kiírt szabad munkahelyek felére sincs jelentkező. "A jelenlegi 108 személyben ott vannak az irodai dolgozók és a kisegítő személyzet is. Pedig legalább 100 járőr kellene rója az utcákat" - mondta Kereskényi.

Az utóbbi három évben Ioan Precup volt a helyi rendőrség vezérigazgatója, Chisluca érkezésével az ügyvezető igazgatói teendőket veszi át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: