2007-10-05 14:06:38• hírek • Szatmar.ro

Basescu újabb elszólása

 Traian Basescu kijelentése közfelháborodást keltett.

Răneştien tartózkodott az államfő, amikor az Antena 3 információi szerint egy riporter megkérdezte tőle, tesz-e majd Bukarestben a Szociáldemokrata Párt bizalmatlansági indítványának parlamenti leszavazásával kapcsolatosan nyilatkozatot. – Természetesen – válaszolta Traian Băsescu, majd hozzátette: „fellépek az irodádba és ott beteszem”.

Az államfő nem első alkalommal viselkedik alpári módon, figyelmeztet az Antena 3 hírtelevízió. Két nappal azután, hogy egy népszavazás megerősítette hivatalában Traian Băsescut, az államfő durván viselkedett egy újságírónővel és rasszista megjegyzést tett rá: „keresetlenül” letegezte, megkérdezve tőle: „nincs jobb dolgod, madárkám?” E szavakkal kiragadta a nő kezéből a mobiltelefont, és elhajtott a helyszínről. Az autóban ülve megjegyezte feleségének: „milyen erőszakos volt ez a büdös cigányasszony”. Mindez úgy tudódott ki, hogy az erőszakkal elvett telefon felvétel üzemmódban maradt, és rögzítette az elnök szavait. Később az államfő - biztonsági emberei révén - visszajuttatta a telefont az újságírónőnek, rajta hagyva, nyilván figyelmetlenségből a rá nézve súlyosan kompromittáló kijelentést.

Több újságírószövetség és emberjogi szervezet akkor élesen tiltakozott, sőt a Diszkrimináció Elleni Harc Nemzeti Tanácsa pert indított az elnök ellen a rasszista kijelentés miatt.

(Mediatica.ro) 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: