2007-06-11 18:12:59• hírek • Szatmar.ro

Basescu felfüggesztette Nagy Zsoltot

 Traian Basescu román államfő felfüggesztette tisztségéből Nagy Zsolt hírközlési és informatikai minisztert.

Traian Basescu román államfő felfüggesztette tisztségéből Nagy Zsolt hírközlési és informatikai minisztert.

Az elnöki hivatal által közleménye szerint Nagy Zsoltot a főügyészség nyomozói azzal gyanúsítják, hogy szervezett bűnözői csoportot támogatott.  Markó Béla szövetségi elnök szerint az RMDSZ alaptalannak tartja a Nagy Zsolt informatikai miniszter ellen felhozott vádakat, a Szövetség továbbra is határozottan támogatja Nagy Zsoltot. 

A miniszterelnök-helyettes rossz pillanatban hozott rossz döntésnek nevezte, hogy Traian Băsescu államfő hétfőn aláírta az informatikai miniszter felfüggesztéséről szóló rendeletet. A szövetségi elnök leszögezte, Nagy Zsolt ügyében az elmúlt hónapokban nem jelentek meg újabb elemek, így érthetetlen és felháborító az államfő lépése. – Amennyiben az államelnök fel akarta függeszteni a minisztert, megtehette volna akkor, amikor elkezdődött ellene az ügyészségi eljárás. Nem értjük, miért pont most hozott ilyen döntést – mondta az elnök. Az RMDSZ kiáll minisztere mellett – nyilatkozta Kelemen Hunor ügyvezető elnök is a bejelentést követően.

Nagy Zsolt az RMDSZ ellen irányuló bosszúnak, politikai zsarolásnak tekinti az államfő lépését.  – Ez nyilvánvalóan egy politikai döntés, amelyet az váltott ki, hogy az RMDSZ egyértelművé tette: nem támogatja a Demokrata Párt által benyújtott bizalmatlansági indítványt – mutatott rá a tárcavezető.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: