2020-02-19 10:45:33• hírek • Bajnai Botond

Hatcsillagos polgármesteri kitüntetést kapott Găman Mihály

Két Szatmár megyei község polgármestere kapott hatcsillagos polgármesteri kitüntetést a Romániai Községek Országos Szövetsége részéről, 24 éven át tartó eredményes vezetői munkájukért.

Nem minden polgármesternek adatik meg (szerencsére, vagy sajnos, döntse el ki-ki maga), hogy két évtizednél is régebb óta igazgassa egy-egy adott település életét, akik viszont 24 éve tevékenykednek polgármesterként, vélhetően réges-rég rászolgáltak a községlakók bizalmára, és azt szolgálják a mai napig is.

A Romániai Községek Országos Szövetsége négy évente díjazza a legügyesebb polgármestereket, a mandátumi időt, és más feltételeket figyelembe véve, különböző kategóriákban tüntetve ki őket. Polgármesteri elismerést kapnak a 3, 4, 5, 6 és 7 mandátummal rendelkező polgármesterek, idén Szatmár megyében két hatcsillagos, egy négycsillagos és egy háromcsillagos elismerést osztottak ki. Országos tekintetben egyetlen hétcsillagos, azaz 7 mandátumot maga mögött tudható polgármestert díjaztak.

Az elismeréseket kedden Bukarestben, egy gálaesemény során adták át, ahol jelen volt Ludovic Orban miniszterelnök és Klaus Iohannis államfő is, illetve számos rangos meghívott is.


Szatmár megyéből hat polgármester kapott elismerést, közülük öt jelen volt, hogy átvegye a díjat. Găman Mihály pusztadaróci polgármester és Betea Toma ráksai polgármester hatcsillagos elismerést kaptak, Balogh Ferenc hadadi községvezető négy mandátumáért négycsillagos oklevelet kapott, míg Mariana Sobius nagytarnai elöljáró háromcsillagos elismerést vehetett át.


További két Szatmár megyei községet is kitüntettek: Vetés és Udvari községeket különdíjjal jutalmazták, Románia Egyesült Vizei projektjeiben való részvétel okán.

Szerkesztőségünk megkeresésére Găman Mihály pusztadaróci polgármester elmondta, munkája elismeréseként tekint a díjra, köszönetét fejezte ki a község polgárainak 24 éven át megszavazott bizalmáért, majd hozzátette, bízik benne, sikerül a 7. csillagot is megszereznie a jövő esztendőben.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: