2011-07-23 16:15:01• hírek • Kocsis Zoltán

Az autóké a központ

Július harmadik hétvégéjén szinte minden az autókról és az autóversenyekről szól Szatmárnémeti központjában: a Transilvania sugárúton és az Október 25 téren.

A Szamos töltése tövében elhúzódó Transilvania sugárúton a megyei ralibajnokság harmadik futamának versenyzői mérték össze ügyességüket és autóik lóerejét. A verseny 12.30-kor vette kezdetét, a nézők már ekkor gyülekeztek szép számmal. A sugárúton abroncsokkal kialakított ügyességi pályán csak úgy bőgtek a motorok, az aszfaltot meg gyorsan megfestették a csúszó, kipördülő gumik.

Az esemény érdekessége, hogy három párnak is emlékezetessé tette az esküvőjét: az Anyakönyvi Hivatal közelében ugyanis a felbőgő motorok és a csikorgó-füstölgő gumik zajában tölthették házasságuk első perceit-óráit.



Eközben a szomszédban, az új főtéren már kezdenek gyülekezni a vasárnap 14.00-kor rajtoló Transcarpatic Rally résztvevői. Az összesen 22 motorost, 10 autóst és hat quadost számláló mezőny versenygépei a Megyei Tanács bejáratával szemben éjszakáznak, itt történik a műszaki átvétel is.

Vasárnap pedig nyakukba veszik a Szatmárnémeti és Mangalia közötti - jó néhány kitérővel -2349 kilométert.




 



 



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: