2007-02-16 17:30:26• hírek • István Löchli

Határtalanul együtt Európában

 Az idei megmérettetésen tizenhét csapat képviseltette magát.

 Pénteken került sor a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban a „Határtalanul együtt Európában” című, a Szatmárnémeti és Vásárosnamény városok középiskolásainak találkozójára és vetélkedőjére.

A vetélkedő megnyitóján Kónya László helyettes-főtanfelügyelő, és Toldi Zoltán főszervező köszöntötte az egybegyűlteket. A csapatok soraiban több szatmárnémeti, vásárosnaményi, a hatvani és a szlovákiai  gimnázium és szakközépiskola képviseltette magát. A zsűri soraiban különböző környezetvédelmi szervezetek illetve tanintézmények vezetői foglaltak helyet. A mintegy 17 csapatnak az Európai Unióval, és ezen belül a környezetvédelemmel kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia. 

Amint azt Toldi Zoltán, a vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium tanára, egyben a vetélkedő főszervezője  a Szatmár.ro-nak elmondta, a vetélkedő egy eszköz, a cél pedig, hogy az itt élő,  különböző nemzetiségű fiatalok békességben éljenek egymás mellett, és ismerjék meg jobban egymást, ugyanakkor bővíthetik a környezetvédelemmel kapcsolatos ismereteiket is. A vetélkedőn a diákok a pénzjutalmakon kívül értékes könyvjutalmakban is részesülhetnek, ám a legfontosabb az érdemi elismerés. A résztvevő csapatok tagjai részt vehetnek a március 12-én megszervezett Európa Nap rendezvényen. A rendezvényt támogatta a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatóság.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: