2012-05-14 09:29:46• hírek • Szatmár.ro

Határtalanul - csapatépítés jezsuita módra

A „Határtalanul" program keretében május 10-én a Hám János Római Katolikus Iskolaközpont hetedikesei a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium VII. osztályos diákjaival ismerkedtek és barátkoztak össze. Az eseményről Balázs Regina és Gordán Dalma VII. osztályos diákok számoltak be:

A miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziummal létesített testvériskolai kapcsolatunk újabb állomása volt május 10-én a "Határtalanul" nevet viselő program keretein belül megrendezésre kerülő közös tevékenység, melynek helyszínéül az erdődhegyi Helga Winter közösségi ház szolgált.

A program ezúttal a testvériskola két VII. osztályát és a Hám János Iskolaközpont hetedikeseit szólította meg, célja az ismerkedés és új barátok szerzése volt. A miskolci csapat létszáma 72 fő volt, összesen 105 fő vett részt a csapatépítő programban.

Számunkra újdonságot jelentett, hogy betekintést nyerhettünk a Jezsuita Gimnázium életébe, melyről megtudtuk, hogy ez az ország egyetlen jezsuita iskolája. Majd mi is megmutattuk a saját iskolafilmünket. Csapatjátékokban is próbára tehettük magunkat, egy történelmi totót és a miskolci iskoláról szóló kvízt kellett megoldanunk. Mivel az időjárás a szabadtéri programoknak is kedvezett, a fiúk fociztak, a lányok pedig torkuk szakadtából szurkoltak a saját osztálytársaiknak. A meccset követő métázás szintén a szabadban zajlott.

A sok szaladgálás mindenkinek meghozta az étvágyát, így következett a vacsora. A közös együttlét fénypontja a tábortűz volt, ami körül melegedtünk, énekeltünk, játszottunk. Mindenki szomorú volt, amikor megérkezett az autóbusz, mert ez mutatta, hogy milyen hamar eltelt ez a délután, melyen mindannyian új barátokra leltünk. Reméljük, hogy hamarosan újabb alkalmunk nyílik a miskolci diákokkal és tanárokkal kialakult kapcsolatainkat elmélyíteni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: